‘En Nu Jij!’; een doe-praatclub voor Brusjes’

Algemeen

Zwolle - In Zwolle start maandag 22 maart start de ‘En nu JIJ!’-club voor kinderen van 8 tot 12 jaar, die een broer of zus hebben met een beperking of ziekte zoals AD(H)D, een autisme spectrum stoornis, een lichamelijke ziekte of psychische problemen. In de club kunnen we op een losse manier over de situatie thuis hebben. 

Opgroeien in een gezin waar een broer of zus een beperking of klachten heeft, is niet altijd even makkelijk. Soms kan het kind het gevoel hebben minder aandacht te krijgen van de ouder(s) of kan het kind last hebben van het gedrag van de ander. Het kan ook zijn dat de kinderen vervelende reacties krijgen uit de omgeving.

In de club ‘En nu JIJ!’ krijgen de kinderen de kans om hun ervaringen met anderen te delen en krijgen ze tips over het omgaan met de situatie thuis. In de cursus komen spelenderwijs verschillende onderwerpen aanbod, psycho-educatie; wat is bijvoorbeeld ADHD of ASS, wat zijn de leuke en minder leuke kanten van je broer/zus/ouder en hoe geef ik je je eigen grenzen aan en kom je voor jezelf op.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf uur en begint op maandag 22 maart, van 15.30 tot 17.00 uur. De overige bijeenkomsten zijn op maandag 29 maart, 12 en 19 april en 10 mei. Voor de ouders zijn er twee ouderavonden gepland. Deze data volgen nog, door de corona-maatregelen zijn de ouderavonden online.
Na aanmelding vindt er een gesprek plaats om nader kennis te maken. De ‘En nu Jij!’-club is een samenwerking tussen ZwolleDoet! en Impluz.

Aanmelden kan via https://www.impluz.nl/cursussen/brusjesgroep-voor-kinderen-van-8-tot-12-jaar

Meer informatie? Mail naar info@impluz.nl of bel met 0570-604900.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden