Afbeelding
Pedro Sluiter

Gebrek aan scorend vermogen breekt vrouwen Travelbags/HV Zwolle op

Sport

HANDBAL - Het eerste damesteam van Travelbags/ HV Zwolle verloor zaterdag met 21-25 van Cometas. Een onnodige nederlaag volgens trainer Nico Einhaus. “Als je wilt winnen, moet je ze ook maken.” 

In de rust keek Travelbags/Zwolle tegen een achterstand aan van een punt. “De tegenstander was wat slimmer. Ze zetten goed druk op onze dekking. Daar hadden we in de eerste helft behoorlijk last van. In de tweede helft ging dat wat beter”, aldus Einhaus. 

Na rust verzuimde de Zwolse ploeg om toe te slaan. “We hebben de keeper van Cometas in de tweede helft laten vliegen. De meiden zijn pisnijdig dat ze hebben verloren. Ze hebben kansen genoeg gehad”, aldus Einhaus.

Travelbags/HV Zwolle begon de competitie met een 26-33 zege bij Dalfsen. “Toen is er door iemand geroepen dat we tegen ons plafond aan zouden zitten. Wat een onzin! We kunnen beter. Vergeet niet dat we anderhalf jaar niet hebben gespeeld. We moeten eerst het wedstrijdritme aanpakken. Dan kijken we hoe ver we komen.” 

Einhaus blijft voorlopig voorzichtig. “Eerst moeten we maar eens zorgen dat we erin blijven. Als dat eenmaal is gelukt, kun je verder kijken en stapje hoger meedoen. Zijn er kansen om mee strijden om de derde, vierde of vijfde plek, dan grijpen we die met beide handen aan.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden