Afbeelding
Foto: Eigen foto

Atelierhouders DOAS vieren jubileum met ludiek festival

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Het is feest op het plein van De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1 op zondag 31 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. De Vereniging van atelierhouders bestaat dan tien (+1) jaar. Iedereen is welkom.

Het tweede lustrum wordt groots gevierd met onder meer een kunst-, cultuur- en ambachtsmarkt, optredens, muziek en dans, een openingsact, workshops en een expositie. Er zijn lekkere hapjes en drankjes voor de bezoekers. 

Cadeautjes

Schilders, meubelmakers, keramisten, illustratoren, zangers, dansers en meer; de groep van 25 atelierhouders in DOAS is bijzonder divers. Zij bieden werk aan tijdens dit jubileumfestival in marktkramen op het binnenplein voor vriendelijke prijzen. Met de decembermaand weer in het verschiet zijn er alvast leuke cadeautjes te koop. Ook kan men zich inschrijven voor workshops en lessen, een afspraak maken voor een atelierbezoek, of gewoon een praatje maken. 

Vermaak

In de hal van het gerenoveerde DOAS-gebouw exposeren de atelierhouders gezamenlijk. Van iedereen is een werk te zien (en de meeste werken zijn ook te koop), waarmee bezoekers een goede indruk krijgen van de verscheidenheid en professionaliteit binnen DOAS. Voor jong en oud is er op deze jubileumzondag vermaak. Op het plein treden muzikanten op, tussen de marktkramen wordt gejongleerd, er is een dansperformance en ook een kort openingspraatje ontbreekt niet. 

Verloting

De bezoekers ontvangen bij binnenkomst een muntje, vrij te besteden op het plein bij de kraam van Dima’s Kitchen die garant staat voor homemade smakelijke Syrische hapjes en (niet-alcoholische) drankjes. Ze verkoopt ook koffie en thee. Bezoekers kunnen gratis meedoen aan een verloting, waarvan de trekking aan het eind van de middag plaatsvindt.

Alle ingrediënten voor een gezellig jubileumfeest in de open lucht zijn dus aanwezig, aldus de organisatie die adviseert kinderen, familie en vrienden mee te nemen. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.doas.nl/agenda.