Afbeelding
Foto: Eigen foto

KBS De Wingerd: de kracht van een buurtschool met een prettige sfeer

Partnerbijdrages

De overgang van naar de basisschool is voor een kind een grote stap. “Als ouder wil je natuurlijk de beste school voor je kind. Maak daarom kennis met De Wingerd”, adviseert directeur Suzanne Roemeling.

Ze hoort tijdens rondleidingen vaak van ouders dat ze de basisschool in Zwolle-Zuid ervaren als school met een vertrouwde, veilige en warme sfeer. “Dat zien ouders aan de manier waarop kinderen hier met elkaar omgaan”, vertelt ze. “Leerlingen uit verschillende groepen werken met elkaar aan opdrachten en leren hierdoor veel van elkaar. De deuren van de klaslokalen staan letterlijk open. De leerkrachten kennen de leerlingen bij naam, maar alle leerlingen kennen elkaar ook. Ze ontwikkelen zich sociaal goed, omdat ze met kinderen van alle leeftijden omgaan.” Wat ook bijdraagt is de Kanjertraining, volgens Suzanne. “Deze training richt zich op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Van groep 1 tot en met groep 8 gebruiken we dezelfde pedagogische taal.”

Kinderen leren op de school, met zo’n tweehonderd leerlingen, al jong om te presenteren, bijvoorbeeld tijdens de Wingerd Shows op het podium van het leerplein, in het hart van de school. “Ze vertellen wat ze hebben geleerd en waar ze trots op zijn. Op die momenten voelen de leerlingen dat ze samen één zijn. En dat is belangrijk, want een kind kan pas goed leren als het zich veilig voelt.” Ouders kunnen ook voor of na schooltijd makkelijk bij De Wingerd terecht met vragen of ideeën. Wie nieuwsgierig is naar de opzet van De Wingerd kan een afspraak met Suzanne Roemeling.

De Wingerd
Stokmeesterslaan 5

8014 GM Zwolle
directie.wingerd@catent.nl
(038) 465 15 77

www.de-wingerdzwolle.nl