Afbeelding
Foto: Nico Kloek

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag 2021

Algemeen

ZWOLLE - Landschap Overijssel heeft dit jaar voor de twintigste keer de Natuurwerkdag in Overijssel georganiseerd. Die worden gehouden op vrijdag 5 en zaterdag 6 november.

Op vrijdag doen verschillende basisscholen mee. Ook op 6 november worden op veel locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Er zijn zo’n veertig kluslocaties in Overijssel aangemeld. Zo kunnen de vrijwilligers wilgen knotten in de Struinwaard bij Zwolle, de heide opschonen op de Sallandse Heuvelrug, fruitbomen snoeien in de Kloostergaarde van Zenderen, boompjes en struiken verwijderen op de Lonnekerberg, broeihopen maken bij de Regge of de moestuin winterklaar maken in de zorgtuin van Deventer.

Biodiversiteit

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. “De soortenrijkdom van planten en dieren is voor ons mensen van levensbelang”, aldus Landschap Overijssel. “Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70 procent afgenomen. Wie een bijdrage wil leveren aan het herstel van onze biodiversiteit, is welkom op de Natuurwerkdag.”

Activiteiten

Wie een dag buiten aan de slag wil en zo wil bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit kijkt op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over activiteiten in de buurt. Daar kan men zich ook aanmelden.