WVF-spits Max Goudbeek dit seizoen in actie.
WVF-spits Max Goudbeek dit seizoen in actie. Foto: Pedro Sluiter

‘Leren om loopacties ook in de kleine ruimte te maken’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

“Hij moet leren om zijn loopacties ook in de kleine ruimte te maken”, zegt Marcel van der Steege over spits Max Goudbeek, die het in de laatste twee wedstrijden van WVF moeilijk had.

Dat WVF pas zes keer scoorde in vijf duels zegt genoeg over de moeizame seizoenstart van de zaterdagtweedeklasser, die we dan ook pas terugvinden op de elfde plaats in 2H. Achter ZAC (achtste) en Be Quick ‘28 (tiende).

Met tegenstanders die een behoorlijke bus voor ‘de zestien’ parkeren heeft WVF het moeilijk en dat was precies wat PH en Den Ham deden in de afgelopen twee duels (respectievelijk 1-0 verlies en 0-0). Voor een spits als Goudbeek, die op zijn best is als de ruimtes groot zijn, waren het lastige wedstrijden waarin het allemaal net niet lukte. De 21-jarige spits blijft daardoor voorlopig steken op twee goals deze competitie. 

“Juist als je ‘hoog’ speelt en de ruimtes klein zijn is het belangrijk dat je de juiste loopacties maakt. Max had moeite om de ruimtes te vinden en tot kansen te komen. Hij heeft even een moeilijke fase, maar dat geldt voor het hele elftal. We geven weinig weg en het staat verder wel goed, maar voorin lukt het allemaal net niet”, ziet trainer Marcel van der Steege, die voorlopig nog zo veel mogelijk wil vasthouden aan de ingeslepen patronen. “Op de lange termijn is dat beter”, denkt Van der Steege. “Kampioen worden we toch niet, met Quick ‘20 in deze competitie. Je wilt een keer een serie neerzetten en dat zit er ook echt wel in. We zitten nu duidelijk in een fase waarin het niet meezit, ook qua blessures. Hopelijk duurt dat niet te lang.” 

Lees in de papieren editie van De Swollenaer meer over Max Goudbeek, in de Salverda Trofee-rubriek op pagina 37.