Dean Huiberts stond zaterdag na de wedstrijd tegen Heracles de media te woord.
Dean Huiberts stond zaterdag na de wedstrijd tegen Heracles de media te woord. Foto: Mark de Rooij

PEC Zwolle bekert door, primeur voor Huiberts

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

Onder meer dankzij het eerste officiële doelpunt van Dean Huiberts heeft PEC Zwolle zich geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De nummer drie van de eerste divisie, De Graafschap, werd met 4-1 terug naar Doetinchem gestuurd.

Na de eerste driepunter van dit seizoen werkte PEC met vertrouwen toe na de eerste bekerwedstrijd en trainer Art Langeler stuurde precies dezelfde elf het veld in als zaterdag. Hoewel PEC goed begon kwam het grootste gevaar van De Graafschap met een schot op de lat. In de laatste tien minuten voor de pauze leidde een storm op het vijandelijke doel tot de 1-0. Uit een corner kopte Yuta Nakayama raak.

Na een bal op de paal van Luka Adzic direct na de pauze was Adzic nogmaals dichtbij de 2-0, maar het was Mustafa Saymak die het laatste zetje gaf. Na iets meer dan een uur spelen was het aan Huiberts om zijn eerste officiële goal in Zwolse dienst te maken. Na een mooie aanval rondde de middenvelder af op aangeven van de uitblinkende Gervane Kastaneer. Huiberts was zaterdag ook al heel belangrijk voor PEC als veroorzaker, in positieve zin, van de strafschop die de 1-0 opleverde. Ruim twee jaren na zijn debuut in een officiële wedstrijd kon de 21-jarige middenvelder zijn eerste treffer laten noteren.

Na een handsbal van Mark Pabai kreeg De Graafschap nog een strafschop (Joey Konings 3-1) en via invaller Leandro Fernandes werd het nog 4-1. PEC komt zaterdag weer in actie als het op bezoek gaat in Alkmaar bij AZ. Die wedstrijd begint om 21.00 uur.