Afbeelding
Foto: Eigen foto

Eigenzinnig wonen bij ABEL Interieur - wonen & meer en groen bij MyPalmShop

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Twee zussen en twee eigenzinnige winkels: Emmy Mol met MyPalmShop en Ina Mol met ABEL Interieur-wonen & meer hebben net buiten Zwolle een winkel naast elkaar. Ze zijn te vinden langs de A28, meteen naast de afslag naar Wezep. “Tien minuten rijden van Zwolle en gratis parkeren”, zegt Ina. 

Gemene deler van beide winkels: de heel eigen wereld met een heel eigen sfeer. Emmy heeft voor MyPalmShop een groene lusthof gemaakt met bijzondere planten voor binnen en buiten. Op sommige plekken oogt het als een jungle: met boomvarens, palmen, bananenplanten, varens, grassen, hagen, heesters en bamboe. Maar ook kamerplanten in allerlei maten. 

“Het verrassingseffect is fantastisch”, vindt Emmy zelf ook. “Dit is een showtuin om inspiratie op te doen en het is bepaald geen standaardcollectie. In het voorjaar en in de zomer zie ik klanten hier zomaar een uur rondlopen om alles te bekijken. Je ziet dan aan ze dat ze verwonderd zijn. Ik heb dat zelf ook hoor, als ik ’s ochtends het hek opendoe. Ik word helemaal rustig als ik al dat groen zie.”

Bijzonder zijn ook de potten van MyPalmShop. “Deze collectie potten zie je niet snel ergens anders, vooral de hele grote geglazuurde potten niet. Mijn klanten komen ook uit het hele land.” Die groene sfeer is belangrijk voor Emmy, maar dat is ook het contact met klanten. “Ik neem echt de tijd voor mensen, ze krijgen een kop koffie, ik luister goed en ze kunnen kijken zolang ze willen. En ik geef natuurlijk advies.” 

Ina Mol heeft met ABEL Interieur-wonen & meer een heel eigen sfeer voor binnenshuis. Met een klassieke touch, een vleugje brocante en vintage, snufje industrieel maar vooral een heel eigen, stijl. “Wat hier staat, is in elk geval niet standaard”, lacht Ina. Dat eigenwijze vindt ze belangrijk. “Je moet dingen in je huis zetten die je zelf mooi vindt en je eigen smaak volgen. Je moet dicht bij jezelf blijven als je iets in huis zet, zo creëer je een thuis.” Hoe ze aan die ideeën komt? “Overal en nergens, ik laat me graag inspireren. Als we inkopen, zie ik veel dingen die je overal ziet, daarin ben ik niet geïnteresseerd. En dan ineens staat er iets tussen waarvan ik denk: dat moet we hebben.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Eigen foto

De spullen van ABEL passen in een heleboel interieurstijlen. Er zijn robuuste eikentafels met stoelen en niet alledaagse woonaccessoires om tussen rond te scharrelen: kussens, tapijtjes, lampen, krukjes, bankjes, bijzettafeltjes, sidetables, vintage koffers, vazen en potten, kaarsenstanders, schelpenhangers, oude affiches, kamerschermen, strandlakens in Ibizastijl maar ook een opgezette pauw. “Als je die voor een blauwe wand neerzet krijg je een prachtig effect.” Wie het lastig vindt om zelf te combineren, krijgt hulp van Ina. “Ik denk graag mee met mensen, en ik zie al snel of iets past. Dat vind ik juist leuk om te doen.”

MyPalmShop en ABEL Interieur-wonen & meer bevinden zich aan de Zuiderzeestraatweg 452 en 452A, direct rechtsaf bij de afrit Wezep aan de A28. MyPalmShop is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en van 1 november tot 1 maart op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. ABEL Interieur-wonen & meer is vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Zie voor meer informatie www.mypalmshop.nl en www.abelwebshop.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden