Afbeelding
Foto: Eigen foto

Viva Philicorda! omarmt rock, surf, pop, Peter Lusse en OrgelJoke

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Stichting Eureka heeft voor zaterdag 13 november het jaarlijkse festival Viva Philicorda! georganiseerd. Alle acts bespelen een Philicorda tijdens het optreden. Dit Philips-orgeltje uit de jaren zestig zorgt voor een kenmerkende sound die een vintage-laagje aanbrengt op alle muziekstijlen.

Voor de editie van Viva Philicorda! 2021 komen bands uit binnen- en buitenland naar het Zwolse Assendorperplein. Jürgen Schöffel (toetsen) en Lars Köster (drums) komen uit Bremen waar ze in tal van muzikale combinaties actief zijn. Ze spelen een gevarieerde set met zowel klassiekers als eigen werk. Red Lipsticks wordt gevormd door het duo Nynke Hut (zang/gitaar) en Marieke Smid (zang/toetsen). Door hun fijne samenzang en de Philicorda krijgen pop- en rock-covers een versie die bezoekers nog nooit hebben gehoord, volgens de organisatie.

Album

The Mieters uit Philips-stad Eindhoven spelen Nederlandstalige pop met een flinke dosis humor en een hoge dansbaarheidsfactor. Uit het diepe zuiden en België komt The Surfbeat Club de bovenzaal van Eureka plat spelen met hun instrumentale surf en rock. Ze presenteren tijdens Viva Philicorda! hun nieuwe album Shakedown (And More Hipshakin’ Bronco Beats).
Das Audio Combo is al jarenlang een bekende verschijning op festivals met op Philicorda het toetsenbeest André Dodde. Stampende rock, hallucinerende gospel, swingende funk, Das Audio Combo stopt het allemaal in een zwetende set tijdens Viva Philicorda!

De Enk
Viva Philicorda! speelt zich dit jaar niet alleen af op de twee podia in Eureka maar ook in wijkcentrum De Enk aan het Assendorperplein. Daar treedt The One and Only op, een swingende showband met zanger/cabaretier/acteur Peter Lusse als vermakelijk middelpunt. The One and Only neemt bezoekers echt mee terug in de tijd met nummers van onder meer Neil Sedaka, The Seekers, The Turtles, Barry Manilow, Gilbert Becaud en The Four Seasons. Natuurlijk gebeurt dat allemaal inclusief Philicorda maar ook met een erg swingende blazerssectie.

Afterparty
Op zondagmiddag 14 november is er in De Nieuwe Keuken bij Eureka een Viva Philicorda! Afterparty met onder meer een uniek optreden van OrgelJoke uit Vlaardingen. Joke Meijer is tijdens de coronacrisis bekend geworden door haar orgelversies van bekende nummers die via social media een enorm grote groep fans bereikten. Het liefst speelt OrgelJoke haar liedjes thuis dus de organisatie is erg vereerd dat ze de auto naar Zwolle pakt om tijdens Viva Philicorda! een set te komen spelen. OrgelJoke vormt tijdens de Afterparty een duo met Anna Hoekstra (zang/drums) van The Bluebettes.

De tickets voor Viva Philicorda! kosten 10 euro. De kaarten zijn vanaf 17.30 uur aan de deur verkrijgbaar: alleen toegankelijk met geldig corona-bewijs/QR-code. Het concert van The One and Only in De Enk is gratis.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden