Afbeelding
Foto: Eigen foto

Berkum viert jaarlijkse BluesNight met twee bands

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - De organisatie van de jaarlijkse Berkum BluesNight in wijkcentrum De Weijenbelt heeft voor de editie van dit jaar, op zaterdagavond 13 november, twee bands weten te programmeren: The 12 Bar Blues Band en The New American Farmers.

The 12 Bar Blues Band, 12BBB was in 2012 ook op de Berkum BluesNight. Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische 12BBB na tien succesvolle jaren; vier prachtige cd’s, diverse awards en honderden optredens in binnen- en buitenland. De muziek van 12BBB wordt op de blues radiostations nog steeds wereldwijd gedraaid en de bekeken live opnames op YouTube exploderen zowat. De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben zij gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen. Met deze Reunion Tour is de 12BBB weer helemaal terug van weggeweest met vrijwel de gehele originele bezetting: J.J. Sharp zang, Kees Dusink gitaar, Patrick ‘sideburn’ Orbist basgitaar, Jeffrey van Duffelen drums en (nieuw) de Haagse gitarist Peter Langerak.

Een cigar box gitaar is de eenvoudige ‘poor man’s’ gitaar, gebouwd van een sigarenkistje, drie of vier snaren en een hals. Met dergelijke gitaren speelt Cigarbox Henri & The New American Farmers hun rauwe, hardrock garage blues rock vermengd met skiffle en Americana music. De band werd in maart 2021 zelfs derde bij een internationale video playoff wedstrijd van het New Orleans cigar box festival.

De Berkum BluesNight begint op zaterdag 13 november om 20.00 uur; de zaal gaat open om 19.30 uur. Tickets à 7,50 euro in de voorverkoop zijn verkrijgbaar in De Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82 en bij Plato Zwolle. Aan de zaal kosten kaarten 10 euro per persoon.

Afbeelding
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43