WVF-Be Quick '28: Jarno van Essen staat klaar om de vrije trap te nemen waarmee hij de 0-1 maakt. Foto: Pedro Sluiter

Einde aan doelpuntendroogte van spitsen Be Quick ‘28 en WVF

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL - De wedstrijd WVF-Be Quick ‘28 (2-3) in de tweede klasse H vertelt het verhaal van twee jonge spitsen die bevrijdende doelpunten maken en daarmee een moeilijke periode achter zich hopen te laten.

De eerste helft is voor Jarno van Essen. De negentienjarige spits van Be Quick ‘28 is er veel aan gelegen een doelpunt te maken na drie wedstrijden zonder en gaat na negentien minuten dan ook gretig achter de vrije trap staan. De bal is goed ingeschoten, laag in de rechterhoek, maar niet bijster hard. WVF-doelman Mike te Wiele mag het zich aanrekenen dat deze bal erin gaat en dat weet Van Essen zelf ook. “Het was de hoek van de keeper, inderdaad.”

Ook het buitenkansje dat Be Quick ‘28 op slag van rust krijgt, een makkelijk gegeven strafschop voor licht vasthouden van Hugo Winkeler, laat Van Essen zich niet ontnemen. Met zijn twee doelpunten is Van Essen eindelijk weer eens bepalend voor Be Quick. “Het zat er wel een beetje aan te komen”, zegt Van Essen, die niet aan zichzelf was gaan twijfelen. “Maar het is wel erg lekker om weer te scoren. Je wordt er als spits toch op afgerekend.”

Van Essen kijkt terug op een mooie week waarin hij aan zijn stage bij PEC Zwolle is begonnen. Op dinsdag speelt hij met het O21-team van PEC tegen Urk O23 en scoort hij in de met 2-4 verloren oefenwedstrijd. “Ik denk wel dat ik mezelf goed heb laten zien. Ik hoop dat zij dat ook zo zien, maar dat durf ik niet te zeggen.”

Max Goudbeek

Max Goudbeek is een lichtpuntje voor WVF in de volgens trainer Marcel van der Steege slechtste wedstrijd van het seizoen. Het is dankzij Goudbeek dat WVF er in de tweede helft weer een wedstrijd van maakt. De 21-jarige spits schuift na 65 minuten de bal keurig langs doelman Niek Bongers in de rechterbenedenhoek (1-2) en maakt na de 1-3 van Thymo Oorburg opnieuw de aansluitingstreffer. Goudbeek schiet snel na een goede aanname op de borst en is alert om zijn eigen rebound binnen te tikken (2-3).

Bevrijdende treffers voor de spits, die het in de laatste drie duels juist zo moeilijk heeft. Daarin speelt WVF niet onaardig, maar geeft hij zelf niet thuis. “Dit was wel een wedstrijd waarin ik beter tot mijn recht kwam”, kijkt Goudbeek terug. “Ik weet niet of ik blij moet zijn of teleurgesteld zijn. Ik ben echt heel blij met m’n goals hoor, maar het is een heel dubbel gevoel. Ik had er meer van verwacht eigenlijk. Scoor je eindelijk weer, maar verlies je.”

Salverda Trofee

In de Salverda Trofee blijven de spitsen gelijk optrekken en staan ze na hun treffers van zaterdag op een gedeelde vijfde plaats, met vier treffers. De grote winnaar van het weekeinde is Dieze West, dat Kampen met 11-0 klopt dankzij onder meer vier goals van Faisel El Atiaoui en drie van Wahid Shimeri. Laatstgenoemde is nu met zeven goals de nummer twee achter Chris van der Meulen. El Atiaoui heeft er slechts eentje minder, maar staat achtste.

Vera Jansen is de nieuwe koploper bij de vrouwen na vijf goals voor SV Zwolle in de met 1-11 gewonnen tegen Wijhe’92. In diezelfde vierde klasse won EDON met 6-4 van SJO JCHW dankzij drie goals van Erica de Bok. De tweevoudig winnares staat gedeeld achtste met zes goals.