De Scania Halve Marathon Zwolle in 2019.
De Scania Halve Marathon Zwolle in 2019. Foto: Annet van Raalten

Bonus van Craft voor toptijd Halve Marathon

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

HARDLOPEN 

De voorbereiding op de Scania Halve Marathon Zwolle van 2022 is gestart. Dat is, ondanks de onzekerheid die corona met zich meebrengt, de boodschap van het bestuur. Speciaal voor de jubileumeditie heeft hoofdsponsor Craft een bonus gekoppeld aan een toptijd. 

Met de hoop dat het hardloopfestijn in de Zwolse binnenstad voor het eerst sinds 2019 door kan gaan en de wetenschap dat ver vooruitkijken onmogelijk is, worden de voorbereidingen voor de twintigste editie ‘gewoon’ in gang gezet. “Op de laatste zondag van februari hopen we de inschrijving te openen”, zegt voorzitter Johan Nieuwland. De meeste partners hebben hun steun toegezegd aan het evenement dat in 2020 een porseleinen huwelijk (twintig jaren) met de stad Zwolle zou gaan vieren. Het coronavirus zette een streep door de wedstrijd die sneller dan ooit was volgestroomd. Binnen vijf uren na de opening had zich al het maximum van vierduizend deelnemers voor de Halve Marathon ingeschreven, maar een maandje later werd de wedstrijd geannuleerd en kregen deelnemers hun inschrijfgeld terug. Vorig jaar werd de wedstrijd al in een eerder stadium van de kalender gehaald, voordat de inschrijving werd geopend. 

Voor de komende editie heeft Craft, een van de trouwe hoofdsponsoren, een geldbonus in het leven geroepen voor degene die een tijd van 59,30 weet te realiseren. Het exacte bedrag wordt in een later stadium bekend gemaakt. “Maar het is wel een bonus waar de toppers sneller voor willen lopen”, denkt Nieuwland. William Wanjiku zette in 2019 een parcoursrecord neer van 1.00,24.