Afbeelding
Aangeleverd

Uitvaartcentrum Kranenburg is weer helemaal bij de tijd

Partnerbijdrages

Uitvaartcentrum Kranenburg heeft een metamorfose ondergaan. Door in september de vloeren, wanden, plafonds, meubels, verlichting en het geluid aan te pakken, is het centrum weer helemaal bij de tijd. 

 “In 2019 zijn alle opbaarkamers vernieuwd. Het werd dus hoog tijd dat ook de aula en de koffiekamer werden aangepakt”, vindt locatiemanager Karen Bakker. “Deze ruimtes waren nog klinisch en strak, terwijl we graag een sfeervolle en huiselijke uitstraling willen bieden.” Karen is in februari 2020 in dienst gekomen bij het uitvaartcentrum en heeft zelf ervaring als uitvaartverzorger en ze werkte zes jaar bij een crematorium. “Mensen moeten zich hier thuis voelen. Kinderen mogen even rennen en we hebben altijd wat lekkers voor ze. Maar ook uitvaartverzorgers en de zorgteams moeten hier even rustig kunnen zitten en een kop koffie kunnen drinken.” Het uitvaartcentrum, dat veertien jaar geleden door Monuta en Yarden werd gebouwd, beschikt nu ook over nieuwe geluidsapparatuur, er kunnen beeldopnames worden gemaakt en het biedt de mogelijkheid uitvaarten live te streamen.

De medewerkers van Uitvaartcentrum Kranenburg verzorgen graag de opbaring van dierbaren. Daarnaast is er een aula waar de plechtigheid gehouden kan worden. Na de uitvaart kan men hier terecht voor een kopje koffie of bijvoorbeeld een glas wijn.  


Karen  Bakker - Foto: Erik-Jan Berends