Afbeelding
Foto: Erik-Jan Berends

Herdenken Belicht Zwolle is vanaf zaterdag 20 november virtueel te volgen

Algemeen

ZWOLLE – ‘Herdenken Belicht’, het jaarlijkse grote moment van herdenken, kan ook dit jaar niet doorgaan. De organisatie betreurt dit ten zeerste en heeft daarom het initiatief genomen om dit jaar een korte film te maken om te gedenken en herdenken.

Vanaf zaterdag 20 november, de datum waarop de wandeltocht anders zou plaatshebben, is deze korte film via de website www.herdenkenbelichtzwolle.nl te zien. Onder de bezielende leiding van Bert Pierik, de beheerder van begraafplaats Bergklooster, is er vorig jaar een film gemaakt door Veasonic, Michiel en Maarten Boogerman, met mooie beelden in de sfeer die bezoekers van de organisatie gewend zijn, omlijst met optredens van musici. 

Gedicht

Voormalig stadsdichter Jeroen Kraakman draagt een speciaal geschreven gedicht met de titel ‘in besloten kring’ voor. Deze film is ook nog steeds via de website www.herdenkenbelichtzwolle.nl te zien. De organisatoren willen alle nabestaanden op deze manier een troostend moment bieden in de hoop dat ze volgend jaar weer de wandeltocht kunnen organiseren. Ze nodigen iedereen daarom graag van harte uit om op deze wijze toch dierbare overledenen te herdenken.

Wandeltocht

Begraafplaats Kranenburg, Crematorium Kranenburg, Uitvaartcentrum Kranenburg, Begraafplaats Bergklooster, Belanghebbendenraad Kranenburg, Gemeente Zwolle, Cuperus gedenken en de Zwolse uitvaartondernemers organiseren jaarlijks de wandeltocht voor nabestaanden ‘Herdenken Belicht’. Als uitvaartondernemers zijn Arabesque Uitvaartverzorging, DELA, Marjanne Staal Uitvaartverzorging, Meander Uitvaartbegeleiding, Monuta Uitvaartverzorging, Uitvaartzorg Rietje van Voorst, Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding, Uitvaartbegeleiding Freda Gaasbeek, TARANEH uitvaartzorg en Yarden Uitvaartzorg bij de organisatie betrokken.