Afbeelding
Foto: Eigen foto

Particulieren in IJsseldelta kunnen vergoeding krijgen voor streekeigen landschapsbeheer

Algemeen

ZWOLLE - Voor de instandhouding van heggen, boomgaarden, kolken en bomen in de IJsseldelta is met ingang van 2022 extra geld beschikbaar. Particulieren met streekeigen waardevolle landschapselementen kunnen een tegemoetkoming krijgen in onderhoudskosten hiervan. 

De gemeenten Zwolle, Kampen, Zwartewaterland en de provincie Overijssel hebben de tegemoetkoming mogelijk gemaakt. Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta (SPLIJ) ondersteunt de uitvoering van het streekeigen particulier landschapsbeheer in de IJsseldelta. Het gaat om knotwilgen, oude bomen, heggen en hagen, hoogstamboomgaarden, kolken, poel en onder andere singels die bijdragen aan het karakteristieke landschap van de IJssel, Overijsselse Vecht en het Zwartewater. De financiële ondersteuningsregeling is bedoeld om waardevol streekeigen landschapselementen in stand te houden. Eigenaren die meedoen, krijgen ook gratis advies over het beheer. 

Belangstelling

Particuliere eigenaren van landschapselementen in de gemeente Zwolle, Kampen en Zwartewaterland kunnen hun belangstelling voor deze meerjarige subsidieregeling kenbaar maken bij de stichting SPLIJ met een mail naar info@splij.nl. Dat kan tot uiterlijk 29 november. Daarna maakt de SPLIJ+ een selectie uit het aanbod, passend bij de in totaal beschikbare middelen. Kijk voor meer informatie over streekeigen landschapsbeheer op www.splij.nl.