Logo Blauwvinger Energie
Logo Blauwvinger Energie nvt

2 december energiekillerrace Jong Blauwvinger Energie

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Ledlamp de wijk in, energieslurper de wijk uit

The Energy Killerrace Begins! Op 2 december bijt Zwolle Zuid het spits af.
Jong Blauwvinger Energie zet zich in om de energievoorziening van onze stad te verduurzamen. De winter komt er weer aan, wat betekent dat onze maandelijkse lasten weer gaan stijgen. Maar hoe beperk je dit tot een minimum? Jong Blauwvinger heeft de gouden tip. Inwoners in Zwolle Zuid kunnen 2 december vanaf 19.00 meedoen met de energykillerrace. Iedereen heeft wel een energieslurper in huis staan, je weet wel, die oude vriezer of die oude TV die je eigenlijk beter kunt vervangen. Bij deze variant van het “theezakje-ruilen-spel” beginnen teams van Jong Blauwvinger Energie, JongRES en buurtgenoten met één LED-lamp. De teams hebben een uur de tijd, om de LED-lamp te ruilen tegen de grootste energieslurper. Aan de bewoner de
keuze: lever je slurper in, of ruil hem om!

Hoe werkt het
Op 2 december gaan teams van 2-4 personen de wijk in. De teams bestaan uit leden van Jong Blauwvinger Energie, JongRES en enthousiaste buurtbewoners. Elk team heeft een aantal straten. Het is de vraag welk team de grootste energieslurper ophaalt. En in welke straat de meeste energieslurpers worden opgehaald. Zo kun je dus zowel winnen als team en als buurtgenoot. Dus ga maar vast op zoek naar energieslurpers. Dit is toch een handige manier om energieslurpers de woning uit te krijgen.

De winnende straat
Verdwijnen uit jouw straat de meeste energieslurpers? Dan winnen jullie als straat/buurt een Warme Burendag. Een gezellige en nuttige middag, waar iedereen welkom is voor een hapje, een drankje, muziek en een leuke verrassing: gratis materialen en hulp om energiebesparende maatregelen te treffen. We gaan aan de slag met o.a. de cv-ketel zuinig instellen, radiatorfolie plakken en het bestrijden van tocht bij deuren en ramen.
 
Estafette
Goed voorbeeld doet goed volgen. Welke wijk gaat de uitdaging aan en zegt: wij halen nog meer energieslurpers op dan Zwolle-Zuid! Alle beetjes helpen. Dus wil je meedoen en energieslurpers ophalen? Of wil jij ook een EnergyKillerRace in jouw straat? Mail dan naar jong@blauwvingerenergie.nl.