De Verveners met van links af Klaas Huisman, Albert Bartelds, Allart Strijker en Johan Fidom.
De Verveners met van links af Klaas Huisman, Albert Bartelds, Allart Strijker en Johan Fidom. Foto: Thomas Bartelds

Verveners vieren ‘Kerstaomd Mit Oe’

Algemeen

ZWOLLE - ‘De Verveners’, een vriendengroep uit Rouveen en Hoogeveen komt na ruim veertig jaar met debuutsingle: ‘Kerstaomd Mit Oe’.

Albert Bartelds uit Zwolle is één van de vier vrienden. “De Verveners leerden elkaar ruim veertig jaar geleden kennen op de Mavo in Möppelt en begonnen al snel een schoolband; al hun tijd werd besteed aan praten over muziek en het maken van muziek. Ze dachten ook dat het eeuwig zo zou duren; voor altijd met je vrienden onderweg en muziek maken. “Maar goed, hoe lopen die dingen? Er werden carrières nagejaagd en kinderen geboren, huwelijken gesloten en ontbonden, hartkleppen vervangen, insuline gespoten.”

Ze zagen elkaar soms jaren nauwelijks, af en toe een mailtje, een belletje, nooit helemaal uit het oog en zeker niet uit het hart en voor ze het wisten waren er ruim 40 jaar voorbij.

En toen opeens in het voorjaar van 2020; een lockdown, iedereen binnen, thuis zitten, nauwelijks meer ontmoetingen. “Gelukkig bood beeldbellen uitkomst en al snel ontstond het idee om met elkaar online liedjes te gaan schrijven om de tijd wat te verdrijven en iets van sociaal contact te beleven in deze rare tijden. Elke dinsdagavond achter het beeldscherm. De gehele lockdown.”
De mannen kregen helemaal weer de smaak te pakken en besloten rond de coronakerst van 2020 zelfs om een heus kerstlied online te gaan schrijven. In de taal van hun jeugd. Het resultaat is er nu: ‘Kerstaomd Mit Oe’.

‘Kerstaomd Mit Oe’is te streamen via Spotify, Deezer en Itunes.