Dieze West vs Be Quick'28. Faisel El Atiaoui, aan de bal, maakte met een schitterende vrije trap de 2-0 tegen Be Quick '28. Foto: Pedro Sluiter

Dieze West stunt met verdiende bekerzege over Be Quick ‘28

· leestijd 2 minuten Sport

AMATEURVOETBAL

Voor Dieze West-trainer Tom IJzerman kwam het niet als een verrassing, maar met een 4-1 zege over Be Quick ‘28 was er zonder meer sprake van een stunt in de eerste knock-out-fase van het districtsbekertoernooi.

IJzerman had er wel vertrouwen in, zo sprak hij uit voorafgaand aan de bekerkraker tussen zijn ploeg, koploper in 4D, en Be Quick, de nummer drie in 2H. “We gaan gewoon winnen”, blufte de trainer zelfs. Het bleken geen loze woorden. De ruime uitslag mocht dan geflatteerd zijn, de overwinning was verdiend. Het waren de jongens (van Be Quick ‘28) tegen de mannen (van Dieze West) op het Hoge Laar, waar het verbod op toeschouwers met een flinke korrel zout werd genomen. Het feestje werd dus niet alleen op het veld gevierd, maar ook langs de lijn.

In een aantrekkelijke eerste helft, waarin beide partijen zich van hun beste aanvallende kant lieten zien, had Dieze West de betere start, maar nam Be Quick het initiatief na een kwartier spelen over. Toch was het Dieze West dat met een afstandsschot van Ginaro van Deventer op slag van rust op voorsprong kwam. Een goal met een flinke scheut geluk, aangezien de bal onderweg volledig van richting werd veranderd. Het voelde voor Dieze West als een gepaste beloning na een eerste helft waarin het Be Quick bij vlagen de wil oplegde en dus niets onderdeed voor een ploeg die twee klassen hoger speelt.

Hoewel Be Quick ‘28, zoals verwacht, fel uit de kleedkamer kwam, kreeg de jacht op de gelijkmaker niet echt gestalte. De wedstrijd verzandde in de tweede helft in een gevecht van man tegen man, of beter gezegd man tegen jongen, en daarin dolf Be Quick het onderspit. De verwachte terugval van Dieze West, qua energie en uithoudingsvermogen, bleef uit en de ploeg van IJzerman streed tot en met de laatste seconde voor iedere bal en duelleerde op het scherp van de snede. Op het randje, en soms een beetje daarover. Dat maakte het verschil in een tweede helft waarin Dieze West op de juiste momenten scoorde.

Een doelpunt van Jeffrey de Nooijer werd na lang beraad van de scheidsrechter met de Be Quick-grensrechter afgekeurd, maar uit een vrije trap maakte Faisel El Atiaoui in de 67ste minuut toch de 2-0. De aanvaller die bij Be Quick in de jeugd speelde krulde de bal met veel gevoel over de muur in de bovenhoek. De invallers van Be Quick brachten de spanning terug toen Jeroah Balubun met een schitterende pass Eliam Mbinga wegstuurde en Jarno van Essen diens voorzet kon binnen schieten.

Uit een vrije trap kopte invaller Juntherley Samboe drie minuten later de 3-1 achter Niek Bongers en een minuut voor het einde maakte Levi El Atiaoui het feestje nog feestelijker met de 4-1.

Lees woensdag in de papieren editie van De Swollenaer een uitgebreid verhaal over deze bekerwedstrijd, die met name voor trainers Marcel Boudesteyn en Tom IJzerman bijzonder was. Boudesteyn kende in het begin van zijn trainersloopbaan twee succesvolle seizoenen bij Dieze West, met IJzerman als centrale verdediger en aanvoerder.

Dieze West vs Be Quick'28.
Dieze West vs Be Quick'28. Levi El Atiaoui, maker van de 4-1, aan de bal.
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37