Afbeelding
Foto: Eigen foto

Fries echtpaar ontvangt straks gasten op de zorgboerderij in Tanzania

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Vlak voor de jaarwisseling stappen Hinke en Didier met hun kinderen Solomon en Farah in het vliegtuig om voor een jaar vrijwilligerswerk te doen Tanzania op de zorgboerderij MARK’s farm & lodge. Ze wonen op dit moment nog in Leeuwarden en ruilen straks hun heerlijk huisje in om de zorgboerderij verder te professionaliseren. 

Mark’s farm & lodge is het project waarmee de Zwolse stichting Make Autism Really Known (MARK) een voorbeeldrol vervult in de Tanzaniaanse samenleving. We laten zien dat mensen met een beperking mogelijkheden hebben. Iets dat als verre van vanzelfsprekend wordt gezien. Op MARK’s farm wordt begeleiding aangeboden voor mensen met autisme en/of een verstandelijke beperking. Onder begeleiding doen zij actief mee op alle activiteiten van de boerderij. Werken in de groentetuin, helpen in de keuken, de kamers opruimen, de was doen. Allemaal vaardigheden die ook thuis van pas komen. Zo zien ook de ouders en de omgeving steeds meer in dat iedereen, ook met een beperking, mogelijkheden heeft. Het project hanteert zo veel mogelijk een een duurzame aanpak. Het drink- en irrigatiewater komt uit een eigen bron van 100 meter diep, de waterpomp werkt op zonnepanelen. Ook voor de verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel.

Hinke is momenteel hulpverlener bij Jados en is gewend te werken met mensen met verstandelijke beperking of autisme. Hinke is een tekenkunstenaar en is dol op series kijken en is een enorm sociaal dier. Met haar rust is ze ook het anker van dit gezin. Hinke zal in Tanzania de zorgkant verder versterken. Didier is zelfstandig ondernemer en houdt zich vanuit die rol veel bezig met veranderingen en bijeenkomsten modereren en faciliteren. Didier zal in Tanzania vooral de toeristische kant van de boerderij verder uitbouwen. Vanaf februari 2022 zal het Friese echtpaar gasten ontvangen in een van de appartementen op de boerderij of op de campsite. 

Wil je meer weten over het werk van Stichting MARK of dit mooie project ondersteunen, kijk op: www.stichtingmark.nl

Wil je de uitzending van Didier, Hinke en hun kinderen verder volgen, kijk dan ook op hun speciale site: www.habanahaba.nl

Didier, Hinke en kinderen