Dansvoorstelling tijdens Kunstbende Overijssel
Dansvoorstelling tijdens Kunstbende Overijssel Robert Westera

Zwolse jeugdprojecten krijgen 49 duizend euro steun van Hervormd Weeshuis

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Deze maand heeft Het Hervormd Weeshuis Zwolle nog eens 49 duizend euro toegezegd aan 15 verschillende jeugdprojecten. Hiermee komt de totaalstand voor 2021 op ruim 195 duizend euro. Het bestuur van de stichting komt elk jaar vijf keer bijeen om de aanvragen te beoordelen en subsidies toe te wijzen aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar.

In deze beslisronde ontvingen 15 aanvragers een bijdrage. Het staat natuurlijk buiten kijf dat alle projecten op hun eigen manier toegevoegde waarde bieden voor de Zwolse jeugd. Het bestuur is met name onder de indruk van twee aanvragers. De eerste betreft Stichting Stad & Cultuur die al enige jaren het project Kunstbende Overijssel organiseert. Dit is een uitgebreid talentontwikkelingstraject op het gebied van cultuur voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Dit project biedt ze een enorme toegevoegde waarde. 

Daarnaast vindt het bestuur het project ‘We zwemmen nog’ van Theater de Makkers een gedurfd en ambitieus project waarbij velen worden betrokken. Dit project brengt de historie weer tot leven waarbij het publiek op allerlei mogelijke manieren wordt betrokken.

De overige bijdragen gaan naar de opleiding van een hulphond voor een autistisch jongetje, het vergroenen van speelpleinen van basisschool De Oosterenk, speeltuin Spoolde en de speeltuin in Glanerbeek. Noodfonds Zwolle e.o. ontvangt een bijdrage voor kleine schuldhulpprojecten. Zwolse Gymnastiekvereniging Kwiek & Lenig krijgt een bijdrage voor de aanschaf van turnapparatuur. De volgende cultuurprojecten mogen ook op een bijdrage rekenen: het DiverseCity festival, het zomerfestival Zwetsen & Kletsen van stichting Wildebras, de voorstelling De Notenkraker van Dansstudio Maschenka en klarinetensemble Klarinjo, het Zwols Muziektheater voor de voorstelling Ciske de Rat, stichting MyPodium voor de theatershow ‘Sint stuif es in’ en stichting FONK voor de ontwikkeling en uitvoering van de nieuwe Lukas Passie. Last but not least kan het Bevrijdingsfestival 2022 rekenen op een financiële injectie.

Hebt u ook een duurzaam en eigentijds project maar lukt het net niet om de financiën rond te krijgen? Doe dan eerst de snelle check op onze website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of u in aanmerking komt voor een bijdrage. U kunt nog tot maandag 21 februari 17.00u a.s. een aanvraag indienen voor de eerste beslisronde van 2022. 

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Wij zijn een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Onze giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Foto: Robert Westera

Meer info: 

Website: www.hervormdweeshuiszwolle.nl

Facebook: /weeshuiszwolle