Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwols viertal bereidt zich voor op Talisker Whisky Atlantic Challenge

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vier dames uit Zwolle gaan de uitdaging van hun leven aan. Ilse Schuurman, Ingrid Voorn, Margot Vries en Marije van de Bor maken in december 2023 tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge (TWAC) een oversteek per roeiboot over de Atlantische Oceaan. 

Dat betekent 5.000 kilometer roeien op eigen kracht van het Canarische Eiland La Gomera naar English Harbour in Antigua. Het schema bestaat uit twee uur roeien, twee uur rust, 24 uur per dag, zeven dagen per week over een periode van veertig tot zestig dagen. Zo gaat het team de strijd aan met slaaptekort, fysieke en mentale uitersten die de race met zich meebrengt. De dames blijven achter met hun eigen gedachten, een uitgestrekte oceaan en de taak om de boot veilig naar de overkant te brengen met als doel het winnen van de vrouwenrace in de TWAC2023. 

Doel

Deze uitdaging gaat het team niet alleen voor zichzelf aan: het roeit voor die kinderen die het niet zo goed hebben getroffen. Een ander belangrijk doel van het team is daarom het ophalen van zoveel mogelijk geld voor Het Vergeten Kind en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Op donderdag 25 november was er voor Zwolse ondernemers de mogelijkheid om kennis te maken met de roeisters van de Blue Atlantics en het team dat zij om zich heen verzameld hebben. Jeroen van Woudenberg was namens Het Vergeten Kind aanwezig en Monique Maks van het Jeugdfonds Sport & Cultuur presenteerde zich via een videoboodschap speciaal voor deze avond. 

Ambassadeur

Deze reis eist niet alleen ontzettend veel voorbereiding, maar kan ook niet worden gemaakt zonder hulp van sponsoren, meldt het viertal. Tijdens de ondernemersavond in de bovenzaal van Café de Hetebrij waren de aanwezigen onder de indruk van de race die de vier Zwolse dames te wachten staat. Wethouder van de gemeente Zwolle, René de Heer stelt zich als ambassadeur beschikbaar voor de Blue Atlantics en riep de aanwezige Zwolse ondernemers en álle ondernemers in Zwolle op om dit initiatief aan te grijpen als een stap verder. “Een stap verder voor onze stad, een stap verder voor de ondernemers zelf én een stap verder voor deze vier dames. Want je kunt pas een oceaan oversteken als je de kust uit het oog durft te verliezen. Deze dames zijn een geschenk uit de hemel voor de stad Zwolle. Zij durven iets waarvan iedereen hier deze avond denkt, ‘mij niet gezien’. Deze stoere vrouwen tonen ondernemerschap. Wij kunnen deze motivatie goed gebruiken voor onze mooie stad”, besloot de wethouder.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden