Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolsche Kegelbond bedankt scholen

Algemeen

ZWOLLE - De Zwolsche Kegelbond verzorgt al jaren kegelclinics voor diverse lagere scholen en het Thomas a Kempis College. Afgelopen donderdag was de laatste, nu het kegelen in Zwolle na 114 jaar lijkt op te houden.

Het Nationaal Kegelcentrum ‘Zwols Kegelhuis’ bij de Stilohal aan de Van Wevelinkhovenstraat moet van gemeentewege sluiten. “En we hebben helaas geen nieuw onderkomen gevonden”, meldt voorzitter Gert Bos. “De leerlingen vonden de clinic schitterend. Eén van de reacties was: ‘Mevrouw dit lijkt helemaal niet op les. Dit lijkt meer op een verjaardagsfeestje. Zo wil ik altijd wel les hebben’. Om half acht ‘s morgens stonden de eerste leerlingen van de derde groep al te dringen voor de deur, volgens de voorzitter. “Op deze laatste morgen, van een serie van drie, stond een heuse wedstrijd gepland. De leerlingen gooiden in totaal vier ballen per baan over zes banen. En fanatiek dat ze waren…”

Stressbal

Aan het eind werd gekeken wie het hoogste gescoord had. Bos: “Voor iedereen was er wat lekkers en natuurlijk waren er bekers voor de nummers 1, 2 en 3. Een stressbal was er als aanmoedigingsprijs voor laagste gooier/gooister en een prijsje voor die leerlingen die kans hadden gezien om in één keer alle kegels om te gooien. Rond half tien moesten wij weer afscheid nemen van de leerlingen omdat voor hun de volgende les op school gewoon weer op de agenda stond.”

“Wij willen alle scholen die de afgelopen jaren bij ons hebben gekegeld bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons gesteld hebben en wie weet… Soms blijkt dat wonderen toch de wereld nog niet uit zijn”, besluit de voorzitter.