Hans Klok helpt vrienden van Tobias met wenskaartenactie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Als ambassadeur steunt Hans Klok de kaartenactie en de Tobias Sybesma Foundation. Doel van de wenskaartenactie is om meer aandacht te krijgen voor hersenstamkanker. Een agressieve tumor die alleen bij kinderen voorkomt en waar geen succesvolle behandeling voor is.

De veertien vrienden van de overleden Tobias, stuurden Hans Klok berichten via Instagram. Want vier jaar geleden ontving Tobias op zijn twaalfde verjaardag veertigduizend kaarten, waaronder een videobericht van Hans Klok. Tobias zijn wens was dat geen kind meer zou sterven aan hersenstamkanker. Iedereen kan nu drie gratis wensen versturen. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar gericht onderzoek van de Universiteit Twente in samenwerking met het Prinses Máxima Centrum en de Tobias Sybesma Foundation. 

Lichtpuntje
Tobias werd op 28 november 2017 twaalf jaar. Die dag bleef de brievenbus klepperen en stroomden duizenden kaarten binnen. Van bekenden en onbekenden. Tobias hield van kaarten krijgen. Op zijn laatste verjaardag kreeg hij zakken vol prachtige kaarten met lieve boodschappen. Een heel bijzonder lichtpuntje in een bijzonder moeilijke tijd. Tobias leed aan hersenstamkanker. Een agressieve tumor die alleen bij kinderen voorkomt en waarvoor geen succesvolle behandeling is. Het was zijn grote wens dat er een succesvolle behandeling komt voor de ziekte.

Stichting

Hij overleed op 31 juli 2018. Twee dagen na zijn dood is de Tobias Sybesma Foundation opgericht. De stichting heeft als doel het stimuleren en financieren van (onderzoeks)projecten en initiatieven om dichter tot een oplossing voor hersenstamkanker te komen. Op de verjaardag van Tobias begint de Foundation elk jaar een nieuwe actie, opgezet samen met zijn vrienden en vriendinnen. Om aandacht te vragen voor de ziekte. En om geld op te halen zodat onderzoek (mede-) gefinancierd wordt. 

Donaties

In een samenwerking tussen de Tobias Sybesma Foundation, Prinses Máxima Centrum en de Universiteit van Twente vindt al geruime tijd een gericht, wetenschappelijk, onderzoek plaats naar mogelijke behandelingen van hersenstamkanker. Zie voor meer informatie de video: https://www.youtube.com/watch?v=Q0rTJYKBJa4

Ga voor uitleg van de actie met de vrienden van Tobias naar https://youtu.be/wZsHaGt5NHc

en zie de oproep Hans Klok op https://www.youtube.com/watch?v=TF-ITkKzDyA.