Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Rijkswaterstaat organiseert online informatiebijeenkomst over het Zwarte Water

Algemeen

ZWOLLE - Rijkswaterstaat heeft voor 10 januari een online informatiebijeenkomst georganiseerd voor omwonenden en geïnteresseerde partijen rondom het Zwarte Water. 

Rijkswaterstaat en provincie Overijssel werken samen aan verbetering van de riviernatuur in en rondom het Zwarte Water. Met de aanleg van luwtezones, het herstellen van de oude nevengeul en de aanleg van een nieuw bos, willen de overheden het gebied zo inrichten dat de natuur zich hier optimaal kan ontwikkelen. 

Biodiversiteit

Vissen in het Zwarte Water hebben volgens beide organisaties op dit moment weinig rustige plekken om te paaien en op te groeien. Daarom legt Rijkswaterstaat 5,6 kilometer luwtezones aan waar vissen rustiger kunnen leven. Dit moet leiden tot verbetering van de visstand. In de uiterwaard van Genne-Overwaters herstellen Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel de oude nevengeul – een kleine rivier die parallel aan het Zwarte Water loopt – en planten ze een ooibos aan. Hierdoor moet de uiterwaard er gevarieerder uit komen te zien en de biodiversiteit zal volgens de overheden toenemen. Ook verwachten ze positieve effecten op het leefgebied van de zeldzame kievitsbloem.

De informatiebijeenkomst is online op maandag 10 januari van 19.00 tot 20.00 uur. Om technische redenen moeten belangstellenden zich voor de informatiebijeenkomst aanmelden door te mailen naar zwartewater@rws.nl. Hierna ontvangen zij meer informatie.
Op www.samenwerkenaanriviernatuur.nl is meer te lezen over dit project rond het Zwarte Water.