Afbeelding
Foto: Eigen foto

Ruben van de Belt wordt nieuwe fractievoorzitter van ChristenUnie Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Ruben van de Belt is met ingang van 2022 de nieuwe fractievoorzitter van ChristenUnie Zwolle. Van de Belt krijgt het voorzitterschap overgedragen van Gerdien Rots. Hiermee speelt de ChristenUnie-fractie in op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. 

Op de kandidatenlijst vormen Van de Belt en Rots een lijsttrekkersduo. Van de Belt als nieuwe fractievoorzitter en Rots als wethouderskandidaat. Van de Belt (30) zit sinds 2018 in de Zwolse gemeenteraad. Hij werkt aan een duurzame en groene toekomst. Van de Belt: “Ik geloof dat we de aarde in bruikleen hebben gekregen van toekomstige generaties. Als Zwolle ook in de toekomst een thuis wil zijn, dan moeten we doen wat we kunnen om klimaatverandering tegen te gaan. Door huizen, bedrijven en vervoer schoon en duurzaam te maken. Op een eerlijke manier, die de verschillen in de samenleving niet groter maakt maar juist verkleint.” 

Meningen

Hij hoopt in zijn nieuwe rol bij te dragen aan meer inlevingsvermogen in het publieke debat. Daarover zegt hij: “Als raadslid probeer ik altijd naar alle meningen te luisteren en ga geen gesprek uit de weg. Juist in een tijd waarin verschillen uitvergroot worden is het belangrijk open te blijven staan voor de ander. Om je in te leven in de ander. Van Gerdien heb ik op dat vlak veel geleerd, en wil dat vasthouden als haar opvolger.”

Prettiger

Rots (50) zit sinds 2007 in de gemeenteraad. In 2013 werd zij fractievoorzitter en lijsttrekker. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 groeide de ChristenUnie van zes naar acht zetels en werd de grootste partij in de Zwolse gemeenteraad. Ook bij de verkiezingen in 2018 was Rots lijsttrekker. De ChristenUnie bleef toen met zeven zetels de grootste partij. In de afgelopen acht jaren was Rots een coalitieleider. Zij is daarmee de langstzittende coalitieleider in de recente geschiedenis van de Zwolse politiek. Rots: “Met ontzettend veel plezier heb ik deze bijzondere rol vervuld. Veel Zwollenaren hebben mij een inkijkje in hun leven gegeven. Buurtbewoners bij een nieuwbouwlocatie, jongeren in jeugdzorg, ouderen met thuiszorg, ondernemers met innovatieve ideeën, mensen in armoede, slachtoffers van mensenhandel en ga zo maar door. Al die informatie heb ik gebruikt voor politieke voorstellen die het leven in Zwolle nog prettiger maken.”

Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen gisteren