Centrale verdediger Sam Kersten mee naar voren in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen Vitesse.
Centrale verdediger Sam Kersten mee naar voren in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen Vitesse. Foto: Pedro Sluiter

PEC Zwolle moet Kersten het hele seizoen missen, Van Wermeskerken terug

Sport

PEC ZWOLLE

Sam Kersten heeft zijn laatste wedstrijd van dit seizoen al gespeeld. De boomlange centrale verdediger van PEC Zwolle wordt binnenkort geopereerd en komt daardoor voor de zomer niet meer in actie.

Kersten (23) is bezig aan zijn derde seizoen in Zwolle en heeft zich ontwikkeld tot vaste waarde in het centrum van de defensie. Voor de winterstop bleek al dat de geboren Nijmegenaar veel last had van zijn linkerknie en in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard ging hij in de slotfase met pijn van het veld. De laatste twee wedstrijden voor de winterstop was Kersten er niet meer bij. De noodzaak van het aantrekken van een centrale verdediger werd hierdoor alleen maar groter. PEC hoopt dat dit lukt voor de hervatting van de competitie, vrijdag tegen Willem II. 

Tegenover het wegvallen van Kersten staat de terugkeer in de selectie van Sai van Wermeskerken. De rechtsback uit Japan maakte in een oefenwedstrijd tegen Feyenoord zijn rentree na bijna een jaar blessureleed. PEC verloor deze ochtend het besloten oefenduel in Rotterdam met 3-1.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 16 uur geleden