Tennisster Sarah van Emst.
Tennisster Sarah van Emst. Foto: Pedro Sluiter

Kwartfinales enkelspel eindstation Van Emst in Glasgow

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS

Sarah van Emst is op een ITF Junior 3-toernooi in het Schotse Glasgow uitgeschakeld in de kwartfinales. In het dubbelspel was er wel succes. 

Het Zwolse tennistalent (17) is met leeftijdsgenoten op pad onder begeleiding van de KNLTB. Net zoals voor Warda Ait El Bachir, Marente Sybesma en Loes Ebeling Koning was de kwartfinales voor Van Emst het eindstation. 

Ze moest buigen voor de net vijftien jaar geworden Britt du Pree, die met 6-1, 7-5 aan het langste eind trok. In het najaar van 2021 wist Van Emst nog twee keer te winnen van Du Pree, maar sindsdien heeft zij weer stappen gezet. In december werd Du Pree Nederlands indoorkampioen tot en met veertien jaar. 

In het dubbelspel veroverde Van Emst samen met Warda Ait El Bachir de titel. In een zinderende finale rekende het Nederlandse koppel af met landgenotes Joy de Zeeuw en Loes Ebeling Koning: 7-6 (3), 1-6, 11-9. Het is voor Van Emst de zesde dubbelspeltitel op de ITF Juniortour.

De volgende halte voor Van Emst en de groep Nederlandse talenten is het Poolse Puszczykowo. Daar is deze week een ITF J4-toernooi.

Van Emst vinden we terug op de 347ste plaats van de wereldranglijst voor junioren (tot en met achttien jaar). Ze speelde in Glasgow voor het eerst op een ITF J3-toernooi. Op de ITF juniorentour zijn de toernooien ingeschaald van J5 (laagste niveau) tot J1 en JA (het hoogste niveau). Van Emst beleefde in het najaar van 2021 een doorbraak met een finaleplaats op een J4-toernooi in Emmeloord en een titel op een J5-toernooi in Den Haag.