Afbeelding
Foto: Floyd Koster

Theatergroep Matrose beleeft première Diehard Fairy in schouwburg Odeon

Cultuur

ZWOLLE - Theatercollectief Matrose gaat zaterdag 5 februari om 19.30 uur in schouwburg Odeon in première met de nieuwe voorstelling Diehard Fairy. 

Het betreft een voorstelling voor jongeren vanaf tien jaar en volwassenen over het belang van rolmodellen en genderdiversiteit. Theatergroep Matrose is een collectief uit Utrecht bestaande uit Manon Poort, Marieke Braaksma en Jordy Roeten. Allen zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2017. De drie theatermakers hebben een voorliefde voor toneelklassiekers en brengen deze al sinds hun eerste voorstelling in 2016 op toegankelijke wijze in de publieke ruimte: in kroegen, in de openlucht of op festivals zoals de Zwarte Cross en het Café Theater Festival. De afgelopen jaren won Matrose onder andere de jury- en publieksprijs op het Café Theater Festival. Het collectief speelt op scholen, theaters en festivals met voorstellingen als Don Juan, De Grijsaards, The Crucible en Op Hoop van Zegen. 

Verhalen

Diehard Fairy is voor het eerst geen klassieker, maar een verzameling van verhalen: onbekende verhalen, persoonlijke verhalen én klassiekers. Verhalen over mensen die nu of in de geschiedenis zichzelf durfden te zijn. Het stuk is geschreven en wordt gespeeld door Theatergroep Matrose zelf: Manon Poort, Marieke Braaksma en Jordy Roeten, met muziek van Niek-Jan Lathouwers en de eindregie is in handen van theatermaker en actrice Malou van Sluis. Diehard Fairy is komend en volgend seizoen te zien in theaters en op scholen. 

Zie voor meer informatie www.theatergroepmatrose.nl of voor het reserveren van kaarten op www.zwolsetheaters.nl. 

.