Ralf de Pagter en zijn teamgenoten reden zaterdagavond voor niks naar Den Haag.
Ralf de Pagter en zijn teamgenoten reden zaterdagavond voor niks naar Den Haag. Foto: Pedro Sluiter

Landstede Hammers zeker van elitegroep BNXT League

Sport

BASKETBAL 

Landstede Hammers kan zich opmaken voor de Elite Gold van de BNXT League, de strijd tussen de vijf beste ploegen van Nederland en de vijf beste van België. 

Dankzij een, reglementaire, overwinning in Den Haag en een nederlaag van concurrent Feyenoord is Zwolle drie duels voor het einde al zeker van een plek in de top vijf.

Landstede Hammers reed zaterdagavond voor niks naar Den Haag. Terwijl de tribunes op sportcampus Zuiderpark volliepen, bleek er een technisch mankement aan één van de twee schotklokken. Die moeten de 24 seconden aftellen waar binnen de ploegen moeten schieten op de basket. Omdat niemand bij The Hague Royals dit euvel tijdig kon herstellen kreeg Landstede een reglementaire zege (0-20) in de schoot geworpen. Het was een deceptie voor de thuisploeg en zeker ook voor het publiek dat er eindelijk weer bij mocht zijn. 

Landstede speelt nog tegen Heroes (6 februari), BC Apollo Amsterdam (16 februari) en Yoast United (19 februari), maar is nu al zeker van een plek bij de eerste vijf in het Nederlandse deel van de BNXT League. Dat geldt nog niet helemaal voor het Groningse Donar, dat zaterdagavond verloor van Heroes Den Bosch.