Robert Schonewille in actie voor Berkum.
Robert Schonewille in actie voor Berkum. Foto: Pedro Sluiter

Schonewille stopt bij Berkum, waar veel spelers wel bijtekenen

Sport

AMATEURVOETBAL

Hoofdklasser Berkum neemt na dit seizoen afscheid van middenvelder Robert Schonewille, die gaat spelen voor FC Meppel. Een groot deel van de spelersgroep heeft wel bijgetekend.

Keeper Jasper de Visser en spits Asse Visscher tekenden zelfs voor twee jaar bij en ook Lars van Gerner, die overkomt uit de eigen Berkum-jeugd, is voor de komende twee seizoenen vastgelegd.

Aanvoerder Marc van der Meulen, Jorben Nieuwenhuis, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Björn Bakker, Bas van Wijnen en Ivar Nijboer tekenden allen voor nog een seizoen. Alex van Hoesel, Huib Veurink en Hermen Dam hadden een doorlopend contract. Met de overige spelers van de huidige selectie wordt nog gesproken.

De 32-jarige Schonewille, die in Meppel woont, wil in zijn eigen omgeving op een lager niveau gaan voetballen. De middenvelder is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolle en speelde daarvoor bij WHC, MSC, HHC Hardenberg, HODO en FC Emmen.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16