Djavan Anderson.
Djavan Anderson. PEC Zwolle Media

Op de valreep haalt PEC Zwolle nog een verdediger

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Op de slotdag van de winterse transferperiode heeft PEC Zwolle zich versterkt met Djavan Anderson. De 26-jarige rechtsback wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van het Italiaanse Lazio Roma.  

Anderson, die niet alleen achterin maar ook op andere posities op de rechterflank uit de voeten kan, maakte zijn eerste stappen op het veld van AFC en werd in 2010 opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte Anderson in 2015 voor AZ. Daarna kwam Anderson in Nederland nog uit voor SC Cambuur. In 2017 vertrok de speler naar Italië waar hij voor Bari ging spelen. Door zijn huidige werkgever Lazio Roma werd Anderson uitgeleend aan Salernitana en Cosenza. Nu keert hij dus terug naar Nederland. 

“Ik hoefde niet lang na te denken toen het voorstel kwam om voor PEC Zwolle te gaan spelen”, zegt Anderson, een geboren Amsterdammer met een Nederlands en een Jamaicaans paspoort. “De eredivisie is een mooie competitie, waar ik al even aan heb mogen ruiken. Bovendien is er bij PEC Zwolle uitzicht op speeltijd en kom ik in een team met een heel helder doel. De trainer is duidelijk in wat hij verwacht, ik hoop veel te spelen en de club in de eredivisie te houden.”

Na Oussama Darfalou, Max de Waal en Maikel van der Werff is Anderson de vierde winterse aanwinst van PEC, dat nog een rechtsback nodig had na het vertrek van Mark Pabai. 

PEC is de tweede seizoenshelft goed begonnen met overwinningen op Willem II en SC Heerenveen en speelt zaterdag vanaf 20.00 uur in eigen huis tegen NEC.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden