Afbeelding
Foto: Eigen foto

Beeldend kunstenaar Annet van der Kamp komt met prentenboek voor alle leeftijden

Cultuur

ZWOLLE – Op drie locaties signeert de Zwolse beeldend kunstenaar Annet van der Kamp zaterdag haar prentenboek ‘Het Dieren ABC’. “Het is een humoristisch prentenboek voor jong en oud. Elke pagina verrast met een verborgen letter, een pentekening van een dier en een tekst die op originele wijze is vormgegeven”, verklapt ze.

“Alle letters van het alfabet zijn op speelde wijze verstopt in de dierentekeningen”, vervolgt Van der Kamp. “Van de A = van Aapje tot de Z = van Zee(bra)paardje. De vaak rijmende teksten en woordspelingen vormen een eenheid met de heldere pentekeningen. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s zullen de humor, de schoonheid en creativiteit in dit boek zeker waarderen, dat ook geschikt is als voorleesboek.”

Docent

Beeldend kunstenaar Annet van der Kamp (1959) woont en werkt in Zwolle. Zij is afgestudeerd aan de kunstacademie ArtEZ in Kampen (1984). Na haar studie heeft ze zich ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar. Zij werkt al jaren in opdracht van Scala Centrum voor de Kunsten als docent kunsteducatie in het basisonderwijs. Vanaf 2011 verzorgt zij onder meer lessen illustratie voor kinderen in de gemeente Staphorst. Dit jaar maakte zij samen met de leerlingen een Dieren ABC en zo is het idee ontstaan voor haar eigen prentenboek.

Bestellen

De signeersessies zijn zaterdag 5 februari in haar atelier aan de Bergkloosterweg 46 van 10.00 tot 12.00 uur, bij Mens & Kinders aan de Assendorperstraat 66 van 13.30 tot 15.00 uur en ‘schuin tegenover’ bij Boekhandel Goedhart van 15.00 tot 16.00 uur. Het prentenboek Dieren ABC is in eigen beheer uitgegeven en is te bestellen via info@artkamp.nl of www.artkamp.nl. Het boek is ook te koop bij de Zwolse boekhandels Waanders, Goedhart, Bloks en bij Bol.com.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14