De start van de Ster van Zwolle in 2020.
De start van de Ster van Zwolle in 2020. Foto: Pedro Sluiter

Ster van Zwolle verplaatst

Sport

WIELRENNEN

De 62ste editie van de Craft Ster van Zwolle gaat niet door op zaterdag 5 maart, maar wordt mogelijk nog wel in de loop van het seizoen verreden.

Organisator Jan van Ommen is opgenomen in het ziekenhuis en zijn situatie is op dit moment zodanig, dat het bestuur van de organiserende Stichting Sport Evenementen heeft besloten de openingsklassieker van het nationale wielerseizoen af te gelasten. “We vinden het niet gepast het evenement door te laten gaan, nu ‘Mister Ster van Zwolle’ ernstig ziek is”, is de verklaring van Evert Slager en Henk Ymker. “Jan is al jaren het gezicht van het evenement en daar kan nu geen sprake van zijn. We leven mee met de familie in deze moeilijke tijd.”

De afgelopen twee jaren was de Ster de enige wielerkoers in ons land, die gewoon is doorgegaan ondanks de coronamaatregelen. In 2020 is nog net voor het uitbreken van de pandemie de zestigste editie verreden. Van Ommen kreeg toen het Gouden Wiel van de KNWU voor al zijn verdiensten voor de wielersport. In oktober vorig jaar werd de eerder uitgestelde Ster van 2021 verreden.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden