Leerlingen ruimen afval op rondom De Marshof
Leerlingen ruimen afval op rondom De Marshof Eigen foto

Marshof ruimt afval op met Trashpacker Tijmen Sissing

Ingezonden Ingezonden

Dit schooljaar is Openbaar Kindcentrum de Marshof gestart met de wereldoriëntatie-methode Leskracht (voor groep 1 tot en met 8). Vanuit deze methode wordt deze weken op de Marshof schoolbreed gewerkt aan het thema duurzaamheid. Deze week kregen de leerlingen van groep 6, 7 en 8 de beroemde Trashpacker Tijmen Sissing op bezoek.

Van backpacker tot Trashpacker
Thijmen Sissing is tijdens zijn bezoek als backpacker in Azië enthousiast geraakt over het opruimen van afval, hij veranderde dus letterlijk van backpacker in Trashpacker. Hij werd zelfs wereldberoemd door zijn opruimacties in Azië! 

Rappen en afval opruimen
Tijmen Sissing inspireerde de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 met zijn verhaal: ‘Hoe maak je van een vuilniszak een wereldwijde beweging?’. De boodschap van zijn verhaal is: ‘Onderschat nooit welke impact je kan maken door iets kleins en simpels te doen voor deze wereld.’

Ook maakte hij samen met de leerlingen een freestyle Recycle Rap en gingen de leerlingen onder zijn leiding in de buurt rondom school aan de slag met het opruimen van afval.

Het bezoek van Tijmen Sissing werd mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel die scholen in de gelegenheid heeft gesteld om mee te dingen naar een (gratis) bezoek van Trashpacker Thijmen Sissing.

Meer informatie op: www.nederlandschoon.nl/nieuws/tijmen-sissing-van-backpacker-tot-trashpacker/

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13