De debatclub van het CCC vieren de overwinning.
De debatclub van het CCC vieren de overwinning. Daan Boven

CCC naar de finale Op weg naar het Lagerhuis

Ingezonden Ingezonden

Bovenbouwleerlingen van het CCC wonnen donderdagavond de Overijsselse voorronde van Op weg naar het Lagerhuis. Mila Klaver won de V-rede. Zij vertegenwoordigen het CCC in de landelijke finale later dit voorjaar. Vanwege corona was de voorronde dit jaar in Hardenberg in plaats van het Zwolse Provinciehuis.

Op weg naar het Lagerhuis is de grootste debatwedstrijd in Nederland. Via provinciale voorrondes plaatsen scholen zich voor de landelijke finale die op NPO2 wordt uitgezonden.  De debatclub van het CCC komt al jaren ver in de in de voorrondes, maar wist dit niet eerder om te zetten in een finaleplaats. Mila Klaver werd zelfs tweemaal tweede met haar V-rede. Dit jaar volgde de beloning van het harde werken: winst voor de debaters én Mila Klaver en dus door naar de landelijke finale.

De groep van 12 debaters bereidde zich grondig voor en versloeg de concurrentie met goed voorbereide argumenten. Het laatste debat ging over de stelling: De provincie Overijssel moet fors investeren in een betere treinverbinding met Duitsland. Een jury beoordeelde het debat op verschillende punten. In de eindstrijd werd het spannend, maar nadat de jury het CCC een punt toekende voor samenwerking, was de winst een feit.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden