Team Janelle/Louise/Indy
Team Janelle/Louise/Indy

Twee A-junioren teams Sportacrobatiek Zwolle naar WK acrogym in Baku

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Twee A-junioren teams van Sportacrobatiek Zwolle, Amber Voolstra, Kiara Palsma en Renée Koetsier en Janelle Koster, Louise Hollander en Indy van Maanen, hebben zich geplaatst voor het WK acrogym in Baku, Azerbeidzjan. Beide teams mogen van 28 februari tot 7 maart 2022 naar Baku om Nederland te vertegenwoordigen in de klasse A-junioren 2.

Het WK is het hoogst haalbare binnen de acrogym, een combinatie van gymnastiek, dans en acrobatiek. Trainen op dit niveau vraagt een flinke dosis discipline, kracht, lenigheid en vertrouwen. Het is keihard werken. En dit harde werken is beloond! De twee teams van Sportacrobatiek Zwolle die uitkomen in de categorie A-junioren 2 (13 – 19 jaar) hebben zich tijdens de kwalificatiewedstrijden in november 2021 en januari 2022 weten te kwalificeren voor het wereldkampioenschap acrogym. De droom van deze sporters om te stralen op een WK en te strijden voor een plek in de finale is uitgekomen. Een geweldige prestatie, waar zowel de sporters als de club ontzettend trots op zijn!

Amber/Kiara/Renée en Janelle/Louise/Indy vormen sinds september 2021 twee trio-teams en trainen ruim 20 uur in de week. De trainingen zijn verdeeld over vier ochtenden en vier middagen. Ondanks de coronamaatregelen zijn de teams al vanaf de start van het nieuwe wedstrijdseizoen volle bak aan de slag gegaan om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het WK.

Acrogym is helaas (nog) geen Olympische sport en wordt niet financieel ondersteund door de KNGU en het NOC*NSF. De teams zijn hierdoor genoodzaakt om zich ook bezig te houden met sponsoring, om zo de hoge kosten die deelname aan een WK met zich meebrengt te kunnen betalen. Er zijn al verschillende crowdfundingsacties opgezet en de beide teams zijn dankbaar voor alle financiële steun die ze al hebben mogen ontvangen.

Sportacrobatiek Zwolle is één van de clubs in Nederland waar het mogelijk is om op het hoogste niveau met acrogym bezig te zijn. De club draait al jaren mee in de top van de Nederlandse acrogymcompetitie. Sinds september 2021 trainen de sporters van Sportacrobatiek Zwolle in het nieuwe multifunctionele (top)sportcomplex Victorium in Zwolle, waar ze een professionele, verende wedstrijdvloer en alle benodigde faciliteiten tot hun beschikking hebben.

Team Amber/Kiara/Renée