Max Leeflang
Max Leeflang Foto: Dennis Bresser

Max Leeflang naar Go-Ahead Kampen

Sport

AMATEURVOETBAL

Zwollenaar Max Leeflang is de nieuwe aanwinst van Go-Ahead Kampen. De verdediger/middenvelder komt over van derdedivisionist Sparta Nijkerk en is vastgelegd tot medio 2024. Leeflang (21) heeft een verleden bij PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Berkum.

Leeflang is een multifunctionele, tweebenige speler met een uitstekende mentaliteit die zowel centraal op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan. Zijn kwaliteiten zijn een goede inspeelpass, drive, goed schot en een prima inzicht. Volgens de technische commissie van de zaterdageersteklasser was er veel interesse voor Leeflang.

Zijn carrière begon in de jeugd bij Berkum. Daar viel hij op bij de scouts van PEC Zwolle, waar hij voetbalde tussen 2013 en 2019. Door weinig uitzicht op speelminuten in het eerste besloot hij in de winter naar hoofdklasser Berkum te verkassen. Het was een omleidingsroute om alsnog in het betaald voetbal te komen, want een half jaar later (in de zomer van 2019) haalde Go-Ahead Eagles hem binnen. Na twee seizoenen in Deventer Go-Ahead Eagles Sparta Nijkerk.

“Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met de TC en hoofdtrainer Gert van Duinen. De ambitie van de club spreekt mij heel erg aan”, zegt Leeflang. “Ik wou dichter bij huis gaan voetballen, maar wel op een goed niveau. Ik ben ook jeugdtrainer bij ASV Dronten en dit is voor mij een heel mooie combinatie.”

Onlangs verlengde Go-Ahead ook het contract met een andere oud-speler van PEC Zwolle (jeugd). Nico Veldman is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club waar hij ook in 2017/2018 speelde. Hij keerde na dat seizoen terug naar SVI, waarmee hij promoveerde naar de eerste klasse. Op 26 februari is het Go-Ahead Kampen-SVI in 1D.