Hardlopen
Hardlopen Foto: stock.

Clinic en loopcursus van RCL in aanloop naar Halve Marathon

· leestijd 1 minuut Sport

HARDLOPEN 

Om lopers klaar te stomen voor de Halve Marathon of de Vier Engelse Mijlen (zaterdag 11 juni) biedt Runningclub RCL een clinic aan en een beginnerscurus. De clinic die veertien weken omvat en bedoeld is voor lopers die al minimaal tien kilometer aankunnen, begint op zondag 6 maart.

“Met een trainingsschema van veertien weken werken we op een verantwoorde wijze toe naar het evenement. Voordeel is dat je op een gezellige, motiverende wijze in groepsverband deze uitdaging aangaat. Het schema bevat drie trainingen per week die, mocht je een training missen, makkelijk zelf te doen zijn. De zondagstraining is een duurloop die in de omgeving start en die je plekken laat zien die je wellicht nooit eerder zijn opgevallen”, laat de hardloopvereniging weten. Op dinsdagavond start de training vanaf SVI in Zwolle-Zuid, op donderdagavond vanuit Heino/Laag Zuthmen.

Voor de beginnerscursus ligt de drempel een stuk lager. Hier is het doel om dertig tot veertig minuten achtereen te kunnen hardlopen.

“Heb je weinig conditie, geen hardloopervaring, ben je bang voor blessures of wil je gewoon een gezondere leefstijl aannemen, dan is de cursus hardlopen voor beginners ongetwijfeld iets voor jou. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan looptechniek, kracht en blessurepreventie”, aldus RCL. De start is dinsdagavond 29 maart 19.30 uur bij voetbalvereniging SVI, sportpark De Siggels, en duurt elf weken. Aanmelden voor de cursus/clinic kan via www.mijninschrijvingen.nl.

Runningclub RCL, opgericht in 1998, is een laagdrempelige club van zo’n 250 lopers, van recreatief tot prestatief, met achttien trainers (waarvan elf KNAU-trainers).

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden