Afbeelding
Foto: Eigen foto

MTB Zwolle zoekt plek voor mountainbikepark

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - MTB Zwolle bestaat op 26 februari 2022 precies een jaar. De jonge vereniging zoekt een locatie waar ze samen met Triade en de Schaatsvereniging kunnen trainen.

Ondanks Corona wist een aantal enthousiaste Zwolse mountainbikers binnen een jaar al meer dan honderd leden aan zich te binden. De jonge club richt zich specifiek op mountainbikers uit Zwolle en omgeving. “Er waren verschillende app-groepen van vrienden en kennissen. De meesten van hen waren niet lid van een wielervereniging”, vertelt Bart Bakker, een van de twee initiatiefnemers. Na een aantal online informatiebijeenkomsten wisten de twee het zeker; er is behoefte aan een specifieke mountainbike vereniging. Wekelijks samen fietsen, trainen, clinics, een buitenlandse trip, thema-avonden en vooral een Zwols bike-park waren de eerste zaken waarop de club zich wilde gaan richten.

Pitch

Ondanks Corona zijn deze zaken gerealiseerd, hoewel deels in aangepaste vorm. Zo won MTB Zwolle samen met de Hanzerenners een pitch bij de gemeente Zwolle en is ze nu met de gemeente(raad) in gesprek voor een locatie met een heus mountainbikepark om de technische vaardigheden wekelijks te kunnen gaan trainen. “Er komen vragen vanuit ouders die graag zien dat hun kinderen de benodigde techniek leren om veilig te mountainbiken. In zo’n bikepark kunnen we ook de Zwolse jeugd een plek geven”, legt Bart uit. Mede-initiatiefnemer Berno van der Wal vult aan: “In Nederland zijn inmiddels zo’n dertig mountainbike parken en bijna 250 officiële routes. Het aantal mountainbikers is de afgelopen jaren explosief gestegen. Nu Zwolle fietsstad van de wereld is kan de gemeente natuurlijk niet achterblijven.” 

Missie

Samen meedoen, luidt de sociale missie van de club. “Mountainbiken is een dure sport, maar het kan niet zo zijn dat als je een uitkering of beperking hebt je niet kunt sporten”, vertelt bestuurslid Brenda. Via een sociaal fonds dragen leden bij aan de sport van mensen die dit niet zelf kunnen betalen. Voor geïnteresseerde leden is er een mogelijkheid als introducé een keer mee te fietsen. Aanmelden kan via de website www.mtbzwolle.nl.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14