De 5-2 van Brian Snijder van Olympia '28.
De 5-2 van Brian Snijder van Olympia '28. Foto: Jan Bruins

HTC ruim onderuit tegen Olympia ‘28, Zwolsche Boys komt eraan

AMATEURVOETBAL

HTC begon goed aan de wedstrijd tegen Olympia ‘28 met een vroege goal van Stan Wissink, maar ging uiteindelijk met 5-2 onderuit. Het was de eerste wedstrijd na de winterstop voor de Zwolse derdeklasser.

“De voorhoede zette geen druk en vervolgens kwam het middenveld in de problemen. Bij een lange bal verloren we het kopduel en kon HTC zo doorlopen”, zag Olympia ‘28-trainer Hans Roeland. Spits Stan Wissink profiteerde en maakte in de vijfde minuut de 0-1.

De teams speelden op een slecht veld in Hasselt en daar ging Olympia het beste mee om. De ploeg hanteerde meer de lange bal en dat viel goed in het straatje van de snelle Ruben Willems. In de 27ste minuut wist hij op snelheid door te breken. Hij speelde af, kreeg de bal terug van Jeffrey van de Belt en rondde keurig af.

Zeven minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Een speler van HTC raakte een strakke voorzet helemaal verkeerd en werkte zo de bal in eigen doel. Vlak voor rust viel de 3-1. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van Ruben Willems, die naar binnen was gesneden. Hij knalde vervolgens de 3-1 tegen de touwen.

HTC kwam sterk uit de startblokken en de Zwolse druk leidde al snel tot de aansluitingstreffer (3-2). Wissink maakte zijn tweede en even later kwam Olympia goed weg, toen HTC de paal raakte. In het laatste kwartier besliste Olympia het duel met twee treffers.

Roeland is met Olympia uit de startblokken geschoten na de winterstop. Dat geldt ook voor de club waar hij in het seizoen 2013/2014 trainer was, Zwolsche Boys. De 1-1 tegen ESC is het derde duel op rij zonder nederlaag. Lodewijk de Vries hielp Zwolsche Boys aan een voorsprong voor de pauze en twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker van de Elburgers. De Vries was na het seizoen 2017/2018 gestopt met prestatief voetbal, maar keerde samen met nog een paar routiniers terug in de hoofdmacht om de club te behoeden voor degradatie naar de vierde klasse. De goalgetter scoorde al gelijk in zijn eerste wedstrijd en was zaterdag dus weer belangrijk.

Zodoende verzamelde Zwolsche Boys al vijf punten in 2022 en maakt het de clubs daarboven behoorlijk zenuwachtig. Boys staat nog altijd laatste in 3C, maar de aansluiting is daar. HTC heeft drie punten en een wedstrijd meer en daar tussen staan nog Hulshorst en BAS.

Zaterdag staan de duels HTC-Hattem en Hulshorst-Zwolsche Boys op het programma.

Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59