Afbeelding
Foto: Next Level Fotografie

CDA: Onze ouderen tellen mee

Partnerbijdrages

CDA Zwolle staat voor een gemeente waarin we veel aandacht hebben voor ouderen. Ouderen zijn mede-grondleggers van onze samenleving en vechters voor de normen en waarden die voor ons dierbaar zijn. Onze ouderen tellen mee!

Het CDA Zwolle wil bouwen aan een gemeente waarin ouderen waardig oud kunnen worden. Als er zorg en ondersteuning nodig is, moet dit goed bereikbaar en beschikbaar zijn. 

CDA Zwolle wil daarom …

  1. Goede en voldoende huisvesting voor ouderen. Er moet ingezet worden op meer goede en betaalbare huisvesting, die past bij de woonwensen van ouderen. 
  2. Eenzaamheid tegengaan. We moeten aan de slag voor meer laagdrempelige ontmoetingsplekken, zoals wijkcentra of (sport)verenigingen waar men elkaar kan ontmoeten. 
  3. Vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties die zich inzetten voor ouderen ondersteunen. 
  4. Organisaties ondersteunen om dementievriendelijk te worden. Zo wordt het voor inwoners met dementie mogelijk langer actief betrokken te blijven bij de samenleving.
  5. Aandacht voor de financiële situaties van ouderen en begeleiding van ouderen die in financiële moeilijkheden verkeren. Het CDA wil een Stadspas invoeren waarmee ouderen kunnen deelnemen aan activiteiten die ze nu niet kunnen betalen.
  6. Aandacht voor mobiliteit en toegankelijke openbare ruimte voor minder validen. Daarnaast willen we dat openbaar vervoer bereikbaar is. Het CDA wil bijvoorbeeld een bus over de ringweg die wijken met elkaar verbindt.
  7. Voorlichting aan ouderen over (digitale) oplichting. 
  8. 8. We zetten en in op vitaliteit en gezondheid. Inzet op een gezonde leefstijl en voorlichting over gezonde voeding vinden wij belangrijk. Hierbij horen ook veilige fiets- en wandelpaden en een schone leefomgeving bij. 

Samen bouwen we aan Zwolle. Meer weten? Kijk op cda.nl/zwolle.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59