Voetbalvereniging HTC.
Voetbalvereniging HTC. Pedro Sluiter

KicksFit nu ook in Zwolle

Sport

SPORT

In KicksFit komen elementen uit krachttraining, hardlopen, crossfit, bootcamp én voetbal samen in een workout van een uur, die voor een kleine groep op een voetbalveld wordt gegeven. Het landelijke concept komt nu ook naar Zwolle.

Initiatiefnemer in Zwolle is Jelmer Siemons. De trainingen zullen vanaf 14 maart wekelijks plaatsvinden bij SV HTC op maandag 18.30-19.30 uur, woensdag 19.30-20.30 uur en vrijdag 8.00-9.00 uur.
Het idee is dat je intensiever gaat sporten wanneer je het leuker vindt. Na een goede warming-up en een all-round workout, waarbij je al je spiergroepen traint, wordt de training afgesloten met een korte, intensieve voetbalvorm.

Uit onderzoek onder ruim 2.500 oud-voetballers blijkt dat de meesten (nog) sporten om er fit uit te zien, om spiermassa op te bouwen en om in conditie te blijven. Dat doen zij op de wisselende momenten dat er voor hen ruimte is om te sporten.
De fysieke voordelen zijn er zeker, maar velen missen het spelplezier dat voetbal hen wel biedt. KicksFit van de KNVB is speelt hierop in en brengt het beste van fitness en voetbal bij elkaar en is daarmee de ideale work-out voor elke voetballiefhebber.

Meer informatie: ga dan naar de website van KicksFit.