Houten Speelkasteel
Houten Speelkasteel Vanessa Velthuis

speeltuin bestevaer neemt afscheid van kasteel

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Na de vervanging van het grote speelschip in 2018, is nu de beurt aan het iconische houten speelkasteel om plaats te maken voor iets nieuws. Het toestel voldoet niet meer aan de veiligheidseisen en zal plaatsmaken voor….?

WANNEER?

Zaterdag 12 maart gaat een dertig-tal vrijwilligers van Wijk- en Speeltuinvereniging Wipstrikkwartier aan de slag om de speeltuin bij De Bestevaer weer seizoensklaar te maken. Naast de “standaard” klussen als schoonmaken en klein onderhoud gaan ook de kettingzaag en de shovel deze dag een grote rol spelen. De vereniging vraagt hun bezoekers om de speeltuin deze dag even links te laten liggen. De werkzaamheden kunnen gevaar opleveren, zeker als nieuwsgierige kinderen te dicht bij komen.

WAAROM?

Bij de keuring van afgelopen jaar is gebleken dat het kasteel zijn beste tijd heeft gehad. Na twintig jaar buiten staan is het gevergde onderhoud te intensief voor de vrijwilligers, die de volledige speeltuin onderhouden. Opknappen of herbouwen is buiten proportioneel, dus besloot de vereniging het kasteel op Markplaat aan te bieden. En met succes! Zaterdag gaat het kasteel uit elkaar en zal vervoerd worden naar een B&B in de Achterhoek.

EN DAN?

Het kasteel zal een enorme leegte achterlaten. Tot er wat nieuws staat kunnen er natuurlijk  prachtige zandkastelen worden gebouwd, of een potje beach-volley gespeeld worden. Wat er op de lege plek komt is nog niet bekend. De vrijwilligers richten zich eerst op de veiligheid in de speeltuin. Daarna start dan de zoektocht naar een nieuwe uitdagende invulling. Hierbij zullen de vrijwilligers de hulp inroepen van de buurtkinderen die veel in de speeltuin komen. Want uiteindelijk zijn zij degene die het toestel gaan gebruiken!

EERSTE STAP

In de week van 7 tm 12 maart gaat een aantal collectanten namens de wijkvereniging op pad voor Jantje Beton. De helft van de opbrengst is rechtstreeks voor de speeltuin. Uiteraard zal dit ten goede komen van het nieuwe toestel! De collectanten lopen in een groot gedeelte van de Wipstrik. Heeft u ze niet getroffen? Of wilt u de vereniging rechtstreeks steunen? Neem dan contact op via info@wijkcentrumbestevaer.nl.  

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59