Afbeelding
Foto: Eigen foto

Koos Tap verzorgt geologische lezing

Algemeen

ZWOLLE - Koos Tap uit Coevorden houdt op vrijdag 18 maart om 20.00 uur in wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum een lezing voor leden van de Geologische Vereniging Zwolle (NGV) en omstreken.

De lezing gaat over het ontstaan van de Vogezen, de Rijnslenk en het Zwarte Woud, voor velen een aantrekkelijk vakantiegebied. In de lezing gaat Koos in op de grote plaattektonische bewegingen die Europa beïnvloeden. De Rijnslenk is een weggezakt deel van de aardkorst terwijl het Zwarte Woud en Vogezen omhoog geperst worden. Daardoor is er een grote variatie aan landschappen, gesteenten en komt er ook zilver op bereikbare diepte voor. Oude steden zoals Sainte Marie Aux Mines hebben hun oorsprong te danken aan die zilverwinning.

Toegang

De lezing begint om 20.00; de inloop is vanaf 19.30 uur. De ingang van de kleine zaal aan de noordzijde bevindt zich aan de Campherbeeklaan 82. De toegang voor leden van de NGV Zwolle is gratis. Niet-leden wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. Dat is inclusief koffie of thee. Wie nog vragen heft of de NGV nieuwsbrief wil ontvangen, kan een mail sturen naar c.nauta@home.nl.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden