Soroptimistclub Zwolle brengt toost uit bij boomplanting tgv 85e verjaardag club
Soroptimistclub Zwolle brengt toost uit bij boomplanting tgv 85e verjaardag club Ineke van Hofwegen

Boom voor Zwolle van jarig Soroptimistclub Zwolle

Ingezonden Ingezonden

Ter gelegenheid van haar eigen verjaardag heeft Soroptimistclub Zwolle een boom cadeau gegeven aan de Zwolse inwoners. Op de hoek Menno van Coehoornsingel en de Diezenpoortenplas is een boom geplant die 85 jaar Soroptimisten aanwezigheid in Zwolle symboliseert.

In 2021 vierde de club haar 85e  verjaardag. Helaas gooide Corona roet in het eten en kon dit lustrum slechts op bescheiden manier gevierd worden. De belofte was inmiddels gedaan: de club wilde graag bijdragen aan de vergroening van Zwolle en had met de gemeente afspraken gemaakt een boom te doneren. Een cadeau voor de stad waarin de club in 1926 werd geboren en die sindsdien een veilige thuishaven vormt.

‘Het cadeau van de boom staat symbool voor onze verbondenheid met de stad Zwolle, voor de gezonde leefomgeving, voor groei en ontwikkeling, voor duurzaamheid en voor leven in vrijheid’, zo verwoordde presidente Jolanda van der Veer, de symboliek bij de feestelijke happening. Ze dankte de gemeente Zwolle en de ROVA die gezamenlijk het initiatief van club Zwolle hadden mogelijk gemaakt. Nadat de Soroptimisten met de schop in de hand de boom stevig in de aarde hadden gepoot, werd een toost uitgebracht  op dit feestelijke moment.

Club Zwolle is onderdeel van Soroptimist International, de wereldwijde organisatie van maatschappelijk betrokken vrouwen die zich middels lokale, landelijke en internationale projecten inzetten voor de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes, waar ook ter wereld. Club Zwolle steunde onlangs nog het menstruatieproject van Karin ter Horst, in Zwolle, gericht op terugdringen van menstruatiearmoede en het beschikbaar stellen van menstruatieproducten voor iedereen.  

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14