Afbeelding

Kijk binnen bij de duurzame woning van Marcel tijdens de thematours van de Duurzame Huizen Route

Ingezonden Ingezonden

ZWOLLE – Huiseigenaar Marcel Rooij uit Zwolle geeft op dinsdag 15 maart om 19:30 uur een rondleiding in zijn duurzame woning. Tijdens deze thematour laat hij de bezoekers zien hoe hij het huis met een aantal maatregelen van het gas afkreeg. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën op te doen voor het verduurzamen van hun eigen woning en al hun vragen aan Marcel te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

De woning van Marcel Rooij is sinds 2016 van het gas af, door een warmtepomp, inductiekookplaat en kleine isolerende maatregelen: “Een warmtepomp aansluiten op bestaande radiatoren? In onze woning kon dat!”, vertelt Marcel, “Ik vertel graag hoe ik dat heb aangepakt en waar je op kunt letten. Ik hoop dat het inwoners op weg helpt.”

Schrijf je gratis in voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren je rond in en om hun woning. Ze vertellen vanuit hun eigen ervaringen hoe zij hun woning duurzaam hebben gemaakt, met allerlei maatregelen zoals isolatie, de warmtepomp of een groendak. Zwollenaren zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Schrijf je gratis in via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door 43 gemeenten, waaronder Zwolle, en de provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden