De nationale kampioenen van SWOL 1894 op de foto.
De nationale kampioenen van SWOL 1894 op de foto. Eigen foto

Twee nationale titels SWOL 1894 op NK synchroonzwemmen

Sport

SYNCHROONZWEMMEN - Saskia Gehrels van SWOL 1894 is afgelopen weekend Nederlands kampioen synchroonzwemmen geworden. Dat deed ze solo in de leeftijdscategorie 25-29 jaar. In de categorie 30-39 jaar zwom ze samen met Natasja van Schuppen ook naar de nationale titel. Ook Astrid Smit in de categorie 50-59 jaar behaalde goud.

Op zondag, de finaledag, werden de vrije uitvoeringen gezwommen. Er deden 15 verenigingen mee in Hoofddorp. De senioren van SWOL 1894, Helene Heersema, Bionda Moor, Jolinde van Zwolle zwommen in een wisselende samenstelling mooie duetten, waarbij een goed puntenresultaat gehaald werd.

Duetten

De Masters waren actief met solo’s en een duet in de eigen leeftijdscategorie. Hierbij werd Gehrels Nederlands kampioen in de leeftijdscategorie 25-29 jaar met twee hele mooie solo’s. In de leeftijdscategorie 30-39 jaar zwommen Saskia en Natasja van Schuppen (met reserve Joselien van Schuppen) twee duetten. Ook daarmee werd ze Nederlands kampioen.

Astrid Smit zwom in de categorie 50-59 jaar ook twee solo’s met het hoogste punten totaal en werd dus ook Nederlands kampioen. “SWOL 1894 is trots op alle deelnemers en de kersverse Nederlands kampioenen”, zo laat de vereniging weten.