Harp- en zangduo Ça va bien.
Harp- en zangduo Ça va bien. Foto: Jan Arndt

Harp- en zangduo Ça va bien presenteert debuutsingle ‘Telkens Weer’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Harp- en zangduo Ça va bien uit Zwolle presenteert vrijdag hun eerste single single ‘Telkens Weer’.  

Sara van den Brink (19) en Fabiënne Schadee (21) trekken in ‘Telkens Weer’ de harp uit zijn klassieke context en plaatsen hem in een nieuw licht. Met loopstations nemen de harpiste en de zangeres muziek laag voor laag op, waardoor er een vol geluid ontstaat en het net lijkt of er een hele band aan het spelen is.

De single ‘Telkens Weer’ gaat over constante druk om jongeren heen en de leegte die daardoor ontstaat. De drukte en chaos wisselen in het nummer af met het gevoel van leegte terwijl er wordt opgebouwd naar een climax.

Fabiënne legt al haar gevoel in het stuk. De theatrale betekenis van het nummer komt tot een hoogtepunt met spoken word.

In het nummer worden niet alleen de snaren van de harp gebruikt. Sara bespeelt de harp op verschillende manieren. Door te kloppen op de klankkast, te slaan op de snaren en ook het metalen stuk aan de bovenkant van de harp te gebruiken als slagwerk, brengt Sara de muziek op een innovatieve manier tot leven.

Ça va bien schrijft Nederlandstalige alternatieve pop, waarbij onderwerpen en gevoelens uit het dagelijkse leven centraal staan. Wat ontstond als een experiment, is geëscaleerd tot een duo met harp, zang en elektronica. Sara en Fabiënne studeren aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, maar volgen ieder een andere richting, namelijk klassieke en lichte muziek. Dit zorgt ervoor dat ze als duo een verfrissende kijk op muziek hebben.

De single ‘Telkens Weer’ komt op 25 maart uit op Spotify, Apple Music, YouTube Music, Deezer en alle ander streamingdiensten. De videoclip volgt een week later, op 1 april, op YouTube.Ça va bien is op 9 april live te zien op het Boosterfestival in Enschede.

Het duo Ça va bien is op Instagram te vinden op @cavabien_ en op Facebook als @cavabienmusic.