Schilderij Willem Bultman
Schilderij Willem Bultman

De regio ontmoet elkaar in Zwolle

Ingezonden Ingezonden

De werken en verhalen van Frida Hengeveld uit Elburg, en Willem Bultman uit Oldebroek, ontmoeten elkaar in Zwolle in een expositie bij Galerie Bagijneweide in Zwolle. Deze galerie is onderdeel van kunstenaarsvereninging Palet waar 100 kunstenaars uit de regio lid van zijn.

Willem:”Onze verhalen en het werk verschillen erg van elkaar maar daardoor wordt de ontmoeting des te interessanter”.

Frida maakt abstractie vormen in keramiek en Willem is een echte impressionist.

Frida

Frida experimenteert in vorm en afwerking van keramiek. Geometrische vormen zijn het uitgangspunt en bij de afwerking gebruikt zij de elementen: vuur, aarde, water en lucht. Door materialen toe te voegen, zoals bananenschillen en zeewier ontstaan natuurlijke kleuren maar ook scherpe contrasten. Ook gebruikt zij de traditionele draaitechniek om vormen te maken die meer functioneel zijn.

Meer informatie vindt u op haar website: www.fridahengeveld.nl en op de website van Palet: www.paletzwolle.nl

Willem

Het werk van Willem Bultman kenmerkt zich door sfeer en een sterk licht- donker contrast. Hierbij werkt hij in hoofdzaak figuratief maar door mijn losse toets ontstaat er toch een vorm abstractie waardoor er in zijn werk altijd wel iets te raden valt en de fantasie wordt geprikkeld. Zoals iedere kunstenaar creëert hij hierbij zijn eigen werkelijkheid door wat hij ziet in zich op nemen en te “weerspiegelen” op de wijze die bij hem past. Zijn thema’s zijn divers zoals portret–figuur, stillevens en landschappen. 

Voor meer informatie kunt u zijn site raadplegen; www.willembultman.nl

Geïnteresseerd om te zien hoe de werken van deze kunstenaars elkaar versterken?  Kom dan op 2,3,9 of 10 april 2022 naar Galerie Bagijneweide,(Bagijneweide 15, achter het oude Sophiaziekenhuis) te Zwolle, tussen  11.00 en 17.00.