Afbeelding
Eigen foto

Openbaar Belang wil meer woningen met laagste huren

Algemeen

ZWOLLE - Woningcorporatie Openbaar Belang wil de komende jaren het aandeel zelfstandige woningen met de laagste huur flink vergroten.

Dat is belangrijk, omdat daardoor de beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen voor starters verbeterd wordt. De woningen hebben niet alleen een lage huur, maar de huurder kan ook maximaal huurtoeslag krijgen. Openbaar Belang wil hiermee een belangrijke en structurele bijdrage leveren aan betaalbaarheid én beschikbaarheid.

Openbaar Belang neemt maatregelen om meer zelfstandige woningen onder de zogenoemde kwaliteitskortingsgrens ( 442,46 euro) te realiseren. De corporatie gaat bij mutatie de huur van een deel van haar huurwoningen verlagen onder 442,46 euro. Daarnaast komt de toename van goedkope woningen doordat er nieuwe kleine woningen worden bijgebouwd. Openbaar Belang vindt het van belang om meer woningen toegankelijk te maken voor starters en de laagste inkomens.

Op dit moment verhuurt Openbaar Belang 12 procent van al haar woningen met een huur onder de kwaliteitskortingsgrens. Door deze maatregelen te nemen, groeit dit naar zo’n 20 procent van het bezit. Dat, terwijl de huidige landelijke trend bij ongewijzigd beleid juist een afname laat zien naar 9 procent.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren